Hoe Vind Je Een Locatie Op Ip-adres

Inhoudsopgave:

Hoe Vind Je Een Locatie Op Ip-adres
Hoe Vind Je Een Locatie Op Ip-adres

Video: Hoe Vind Je Een Locatie Op Ip-adres

Video: Hoe Vind Je Een Locatie Op Ip-adres
Video: Windows 10 - How to Find Your IP Address 2024, Mei
Anonim

Elke op het WAN aangesloten computer heeft een IP-adres om de locatie te identificeren. Als u het IP-adres van een computer kent, kunt u achterhalen waar de eigenaar is.

Hoe vind je een locatie op ip-adres
Hoe vind je een locatie op ip-adres

instructies:

Stap 1

Ontdek het IP-adres van de computer die u nodig hebt. Dit kunt u bijvoorbeeld doen met het mailprogramma MS Outlook. Terwijl u brieven van de gewenste persoon bekijkt, klikt u met de rechtermuisknop op het adres van de correspondent. Selecteer "Eigenschappen" in het menu dat verschijnt en ga naar het tabblad "Details". De regel Ontvangen: van bevat de naam en het IP-adres van de afzender. Als een brief wordt verzonden vanaf een computer die is aangesloten op het lokale netwerk, bevat de regel het netwerkadres van de gateway.

Stap 2

Gebruik een van de internetbronnen waarmee u uw computer kunt lokaliseren en er gedetailleerde informatie over kunt krijgen via IP, bijvoorbeeld "2ip". Deze sites verstrekken de nodige gegevens, rekening houdend met de internetprovider die de computer bedient. Klik op de link "Informatie over het IP-adres …" en voer de juiste cijfercombinatie in. In de verkregen resultaten ziet u de geografische locatie, het wettelijke adres, het telefoonnummer en andere beschikbare gegevens.

Stap 3

Gebruik een andere populaire bron "IP-Whois". Klik op de link "IP-informatie" aan de rechterkant van de startpagina. Geef het gewenste adres op in de juiste regel en klik op "Uitvoeren". Naast de geografische locatie van de provider, kunt u de geschatte computerlocatie op een Google-kaart zien.

Stap 4

Installeer de gratis applicatie LanWhoIs op uw computer, die informatie verzamelt over domeinen en IP-adressen. Je kunt het downloaden op de website van de ontwikkelaar. Vul in het veld "Adres" de gewenste cijfercombinatie in en klik op "Aanvragen". Om de resultaten op te slaan, gebruikt u de opdracht "Opslaan", die beschikbaar is in het menu "Bestand".

Stap 5

Onthoud dat sommige gebruikers speciale maatregelen nemen om hun computer te beschermen en hun IP-adres te verbergen met behulp van proxyservers of anonimiseringsmiddelen. In dit geval kunt u ze niet vinden.

Aanbevolen: