Hoe De Locatie Van Een Computer Te Achterhalen Op IP-adres

Inhoudsopgave:

Hoe De Locatie Van Een Computer Te Achterhalen Op IP-adres
Hoe De Locatie Van Een Computer Te Achterhalen Op IP-adres

Video: Hoe De Locatie Van Een Computer Te Achterhalen Op IP-adres

Video: Hoe De Locatie Van Een Computer Te Achterhalen Op IP-adres
Video: Track the Location of Anyone On the Internet! 2023, December
Anonim

Voor de normale werking van een computernetwerk is het noodzakelijk dat aan elk knooppunt daarin een unieke identificator wordt toegewezen. Dit label is het IP-adres. Op het lokale netwerk worden de IP-adressen toegewezen door de DNS-server, op internet - door de provider. Er zijn bepaalde manieren om de locatie van een website vast te stellen aan de hand van het netwerkadres.

Hoe de locatie van een computer te achterhalen op IP-adres
Hoe de locatie van een computer te achterhalen op IP-adres

instructies:

Stap 1

Eerst moet u het IP-adres achterhalen van de computer waarin u geïnteresseerd bent. Dit kan met het mailprogramma MS Outlook. Wanneer u e-mails bekijkt met behulp van deze service, klikt u met de rechtermuisknop op het e-mailadres van uw correspondent.

Stap 2

Vink in het vervolgkeuzemenu "Eigenschappen" aan en ga naar het tabblad "Details". In de regel Ontvangen: van, naast de naam van de afzender van het bericht, wordt het IP-adres aangegeven. Als de brief is verzonden vanaf een computer die in het lokale netwerk werkt, ziet u het netwerkadres van de gateway.

Stap 3

Veel online services bieden aan om het geografische adres en andere gegevens van een computer te bepalen aan de hand van het IP-adres. Houd er rekening mee dat ze allemaal informatie verstrekken over de internetprovider die de computer bedient. Ga naar de 2ip-website www.2ip.ru en volg de link "Informatie over het IP-adres …"

Stap 4

Voer in het veld "IP-adres" de gewenste cijfercombinatie in en klik op "Controleren". Het programma zal reageren met informatie over de provider: wettelijk adres, geografische locatie, telefoon, fax, enz.

Stap 5

Een andere bekende dienst is te vinden op https://www.ip-whois.net/ Gebruik aan de rechterkant van het scherm de knop "IP-informatie". Voer het netwerkadres waarin u geïnteresseerd bent in het daarvoor bestemde veld in en klik op "Learn IP Information". Het programma toont gegevens over de geografische locatie van de aanbieder, evenals een fragment van een Google-kaart met de nederzetting waarin het kantoor zich bevindt.

Stap 6

U kunt het gratis LanWhoIs-programma op uw computer installeren, dat informatie over IP-adressen en domeinen verzamelt. Download het op de website van de ontwikkelaar https://lantricks.ru/download/ en voer het uit. Voer de juiste cijfercombinatie in het veld "Adres" in en klik op de knop "Verzoek" op de werkbalk. U kunt het resultaat opslaan met de opdracht "Opslaan" in het menu "Bestand".

Stap 7

Houd er rekening mee dat veel gebruikers stappen ondernemen om hun IP-adres te verbergen. Als de persoon waarin u geïnteresseerd bent proxyservers of anonimiseringsmiddelen gebruikt, kunt u zijn locatie zelfs niet bij benadering vaststellen.

Aanbevolen: