Hoe U Uw Oude Bureaublad Terugkrijgt

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Oude Bureaublad Terugkrijgt
Hoe U Uw Oude Bureaublad Terugkrijgt

Video: Hoe U Uw Oude Bureaublad Terugkrijgt

Video: Hoe U Uw Oude Bureaublad Terugkrijgt
Video: Hoe maak je een snelkoppeling van een website naar je bureaublad 2024, April
Anonim

Het eerste dat de gebruiker ziet wanneer het besturingssysteem opstart, is het "bureaublad". Het bevat verschillende elementen waarmee de gebruiker toegang krijgt tot de bronnen van zijn computer. Als uw bureaubladinstellingen niet in orde zijn, kunt u deze in een paar stappen terugzetten naar de vorige weergave.

Hoe u uw oude bureaublad terugkrijgt
Hoe u uw oude bureaublad terugkrijgt

instructies:

Stap 1

Roep de component "Weergave" op. Open hiervoor het Configuratiescherm via het menu Start. Selecteer in de categorie Vormgeving en thema's het pictogram Weergave. Er wordt een nieuw dialoogvenster "Beeldschermeigenschappen" geopend. Dit onderdeel kan op een andere manier worden aangeroepen: klik met de rechtermuisknop in een willekeurig vrij gedeelte van het bureaublad en selecteer het item "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 2

Als de achtergrondafbeelding op uw bureaublad ontbreekt, gaat u naar het tabblad Bureaublad. Selecteer in de groep "Achtergrond" de oude afbeelding uit de lijst. Als de achtergrond die u nodig hebt niet in de lijst staat, klikt u op de knop "Bladeren" en geeft u het pad op naar de afbeelding die u op uw bureaublad wilt zien. Pas de nieuwe instellingen toe.

Stap 3

Als de mappen "Deze computer", "Mijn documenten" en "Netwerkomgeving" niet langer op het bureaublad worden weergegeven, klikt u op de knop "Bureaubladinstellingen" op het tabblad "Desktop". Er wordt een extra dialoogvenster geopend. Ga daarin naar het tabblad "Algemeen", plaats de markering in de velden tegenover de elementen die u nodig hebt en pas de nieuwe instellingen toe.

Stap 4

Als de grootte van items op het bureaublad is gewijzigd (pictogrammen en lettertypen zijn groter of kleiner), klikt u op het tabblad Opties. Gebruik in de groep "Schermresolutie" de "schuifregelaar" om de resolutie in te stellen die geschikt is voor uw waarneming. Klik op de knop "Toepassen" en bevestig de wijzigingen.

Stap 5

Om het kleurenschema voor vensters die op uw computer worden geopend en de lettergrootte in mapnamen te wijzigen, klikt u op het tabblad Vormgeving. Gebruik de vervolgkeuzelijsten in de juiste groepen. Om visuele effecten te selecteren, klikt u op de knop "Effecten". Voor meer gedetailleerde aanpassing van verschillende elementen, klik op de knop "Geavanceerd". Nadat u wijzigingen heeft aangebracht, klikt u op de knop "Toepassen".

Stap 6

Als de taakbalk niet langer op het bureaublad wordt weergegeven, is deze verborgen. Verplaats uw cursor naar de onderkant van het scherm en wacht tot het paneel "opduikt". Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Ga in het geopende venster "Taakbalk en menu Start" naar het tabblad "Taakbalk" en verwijder het vinkje bij "Taakbalk automatisch verbergen" in de groep "Uiterlijk taakbalk". Pas nieuwe instellingen toe, sluit het venster.

Aanbevolen: