Hoe Een Oude Windows-map Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Oude Windows-map Te Verwijderen
Hoe Een Oude Windows-map Te Verwijderen

Video: Hoe Een Oude Windows-map Te Verwijderen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Hoe de map windows.old verwijderen 2023, Januari-
Anonim

In sommige situaties moet u zelf een ongebruikt besturingssysteem verwijderen. Soms vereist dit het gebruik van extra hardware of software.

Hoe een oude Windows-map te verwijderen
Hoe een oude Windows-map te verwijderen

Het is nodig

Windows-installatieschijf

instructies:

Stap 1

Als je alleen de Windows-map moet verwijderen en je hebt al een ander besturingssysteem op je computer of laptop geïnstalleerd, doe dit dan via Verkenner. Druk op de Start- en E-toetsen om het menu Deze computer te openen.

Stap 2

Navigeer naar de mappenlijst van het lokale station waar de Windows-map zich bevindt. Selecteer het en druk op Shift + Del. Bevestig het verwijderen van specifieke bestanden meerdere keren.

Stap 3

Indien u geen nieuw besturingssysteem heeft geïnstalleerd, sluit deze harde schijf dan aan op een andere computer. Herhaal het algoritme dat in de vorige twee stappen is beschreven.

Stap 4

Om de Windows-map te verwijderen tijdens de installatie van het besturingssysteem, moet u een aantal stappen uitvoeren. Begin met het installeren van het nieuwe besturingssysteem. Als we het hebben over Windows XP, selecteer dan na het openen van de lijst met bestaande lokale schijven de partitie waarop de te verwijderen map zich bevindt.

Stap 5

Selecteer "Formaat naar NTFS". Druk op de F-toets om de bewerking te bevestigen. Wacht tot het formatteringsproces van de partitie is voltooid. Als u geen besturingssysteem hoeft te installeren, zet u gewoon uw computer uit.

Stap 6

Als u de installatieschijf van Windows Vista of Seven gebruikt, zijn er twee manieren om de partitie op te schonen. Selecteer in het derde venster "Geavanceerde herstelopties". Ga naar Opdrachtprompt. Typ Format D:, waarbij D de letter is van de partitie waar de Windows-map zich bevindt.

Stap 7

Als u de opdrachtregel niet wilt gebruiken, klikt u op de knop "Installeren" in het derde venster. Wanneer een lijst met partities en harde schijven verschijnt, klikt u op de knop "Schijfinstallatie".

Stap 8

Markeer de partitie die de Windows-map bevat en klik op de knop Formatteren. Schakel uw computer uit als u geen nieuw besturingssysteem hoeft te installeren.

Populair per onderwerp