Windows Correct Afsluiten

Windows Correct Afsluiten
Windows Correct Afsluiten

Video: Windows Correct Afsluiten

Video: Windows Correct Afsluiten
Video: Computer automatisch afsluiten windows 10 2024, Mei
Anonim

Na de aanschaf van een computer moet een beginner allereerst leren hoe hij deze correct in- en uitschakelt. Dit is erg belangrijk, want als de computer onjuist wordt uitgeschakeld, kunt u informatie die in het geheugen is opgeslagen, kwijtraken.

Windows correct afsluiten
Windows correct afsluiten

Trek de stekker niet uit het stopcontact terwijl de computer aan staat. Dit is een zeer slechte manier om af te sluiten. Na regelmatig op deze manier afgesloten te zijn, is er geen garantie dat Windows normaal zal functioneren.

Om de computer in noodsituaties correct uit te schakelen, kunt u een ononderbroken stroomvoorziening (UPS) kopen en er verbinding mee maken, wat de mogelijkheid biedt om de juiste afsluiting te voltooien in het geval van een stroomstoring in het appartement.

Het wordt ook niet aanbevolen om de computer uit te zetten met de aan/uit-knop op de systeemeenheid. Met deze afsluitmethode kunt u de opgeslagen informatie opnieuw kwijtraken.

Laten we eens kijken hoe u uw computer op de juiste manier kunt afsluiten.

Klik in het geopende venster op het pictogram "Ok", als het vervolgkeuzemenu de regel "Afsluiten" bevat. De computer wordt afgesloten en alle informatie is opgeslagen. Als u het vervolgkeuzemenu opent voordat u op de knop "OK" klikt, kunt u alle opties voor het afsluiten van de computer selecteren.

Sessiebeëindiging is het verbreken van uw sessie. Deze functie wordt gebruikt wanneer meerdere personen aan de computer werken. Eén gebruiker voltooit zijn eigen werk in het vervolgkeuzemenu, selecteert de regel "Sessie beëindigen" en klikt op "OK". Een andere gebruiker opent het systeem onder zijn eigen naam en begint zijn eigen werk.

De herstartfunctie is vereist wanneer het systeem na het installeren van sommige programma's een herstart van de computer vereist. Selecteer in dit geval in het vervolgkeuzemenu de regel "Opnieuw opstarten" en klik op "OK". Ze herstarten ook wanneer de computer vastloopt of vertraagt.

Het Windows-besturingssysteem heeft verschillende ontwerpvarianten. Maar het principe van het afsluiten van de computer is hetzelfde. Klik op de knop "Start" en vervolgens op de knop "Afsluiten". Klik in het geopende venster op de knop "Afsluiten".

Aanbevolen: