Is Het Mogelijk Om Windows 10 Niet Te Activeren?

Inhoudsopgave:

Is Het Mogelijk Om Windows 10 Niet Te Activeren?
Is Het Mogelijk Om Windows 10 Niet Te Activeren?

Video: Is Het Mogelijk Om Windows 10 Niet Te Activeren?

Video: Is Het Mogelijk Om Windows 10 Niet Te Activeren?
Video: HOE KAN IK WINDOWS ACTIVEREN? | TechTime 2024, April
Anonim

Is het nodig om Windows 10 te activeren of kun je het systeem gebruiken zonder licentiesleutel? Deze vraag baart veel gebruikers zorgen, omdat het voorheen, bij gebrek aan activering, bijna onmogelijk was om het besturingssysteem te gebruiken.

Is het mogelijk om Windows 10 niet te activeren?
Is het mogelijk om Windows 10 niet te activeren?

Microsoft gebruikte een ongebruikelijke methode om Windows 10 te distribueren. Op de officiële website kunt u de ISO-image downloaden van waaruit de installatie wordt uitgevoerd.

Als u echter niet de eigenaar was van de gelicentieerde versie van Windows 7, 8 of 10, kunt u het product niet activeren tijdens de installatie. Veel mensen stellen zichzelf de vraag: "Is het nodig om het überhaupt te activeren, misschien lukt het ook zo?" Laten we eens kijken welke beperkingen de gebruiker van een niet-geactiveerd besturingssysteem te wachten staat en of het moet worden geactiveerd om te blijven werken?

Beperkingen

Dus je installeert Windows 10, alles gaat goed en dan wordt je gevraagd om een licentiesleutel in te voeren. Schrik niet, u kunt deze stap overslaan en de installatie gaat verder.

Het systeem is geïnstalleerd en op het bureaublad, traditioneel in de rechterbenedenhoek, staat een inscriptie dat het nodig is om Windows te activeren. Dit is eigenlijk de eerste beperking.

De tweede beperking is niet zo voor de hand liggend. Gebruikers van niet-geactiveerde vensters hebben geen toegang tot personalisatie-instellingen, dat wil zeggen dat ze het thema, de achtergrond op het bureaublad, het kleurenschema en soortgelijke kleinigheden niet kunnen wijzigen.

Er zijn geen beperkingen meer. De functionaliteit is volledig beschikbaar, er zullen geen crashes op het scherm zijn met de vereiste om de sleutel in te voeren. U kunt het systeem gebruiken zonder uzelf iets te ontzeggen. Alle instellingen van apparaten, programma's, internetverbindingen zijn voor u beschikbaar. Bovendien kunnen beperkingen op absoluut legale manieren worden omzeild!

Om het bijschrift in de hoek van het scherm te verwijderen, wordt u lid van het Windows Insider-programma. Na ontvangst van uw toestemming om deel te nemen, zal het watermerk verdwijnen.

Er zijn twee manieren om de achtergrond te wijzigen. De eerste is om de instellingen te synchroniseren met het apparaat waarop de geactiveerde versie van Windows 10 is geïnstalleerd, de tweede is om de standaard Photos-applicatie te gebruiken. Het heeft de functie om een achtergrond op je bureaublad te zetten.

Moet ik activeren?

Niet nodig. U kunt Windows 10 zonder licentiesleutel gebruiken, zonder problemen en ongemakken. Gezien de vrij hoge kosten van dit besturingssysteem, ziet deze optie er redelijk uit.

Als u Windows thuis gebruikt en u bent niet in de war door de hierboven beschreven kleine dingen, dan kunt u het kopen van een licentie gerust vergeten en tevreden zijn met een gratis besturingssysteem.

Geef Microsoft de eer, het is een heel genereus gebaar van hun kant. Vooral opvallend is het verschil met eerdere versies van Windows, waarin uw werk kan worden onderbroken of eenvoudigweg verlamd door pop-upvensters die activering vereisen.

Als u nog steeds een sleutel voor Windows 10 moet aanschaffen, gaat u naar Instellingen> Update en beveiliging> Activering en klikt u op Ga naar Store. U wordt doorverwezen naar een pagina waar u de gewenste editie kunt selecteren en uw aankoop kunt betalen.

Het is vermeldenswaard dat als u Windows 10 op een werkcomputer gaat gebruiken, het beter is om het te activeren. Zo voorkom je problemen als je software geauthenticeerd is.

Aanbevolen: