De Firmware Van De Harde Schijf Bijwerken

Inhoudsopgave:

De Firmware Van De Harde Schijf Bijwerken
De Firmware Van De Harde Schijf Bijwerken

Video: De Firmware Van De Harde Schijf Bijwerken

Video: De Firmware Van De Harde Schijf Bijwerken
Video: How To Update Western Digital HDD SSD M 2 Firmware | Check HDD Health u0026 Performance 2024, Mei
Anonim

De noodzaak om de firmware van harde schijven bij te werken kan worden veroorzaakt door het verschijnen van een nieuwe versie van de gebruikte firmware of door problemen die zich hebben voorgedaan. Meestal werden dergelijke fouten, die schade aan systeeminformatie veroorzaakten, opgelost op sommige modellen van het Seagate-bedrijf.

De firmware van de harde schijf bijwerken
De firmware van de harde schijf bijwerken

instructies:

Stap 1

Bepaal het risico van een defecte harde schijf. Seagate heeft dit gevaar voor de volgende modellen bevestigd: - Barracuda 7200.11; - Barracuda ES.2; - DiamondMax 22; - DiamondMax SV35 Het probleem is een fout waardoor de systeeminformatie van de gebruikte schijf bij het opstarten wordt vernietigd. Op RAID-arrays kan dit meerdere schijven beschadigen wanneer de computer opnieuw wordt opgestart.

Stap 2

Zoek het serienummer van uw harde schijf op het label en ga naar de Seagate-startpagina. Volg de link "Kennisbank" en klik op de regel "Klik hier om de serienummerchecker te gebruiken". Typ het opgeslagen nummer in het overeenkomstige veld van het dialoogvenster van het verificatiehulpprogramma dat wordt geopend en voer de Captcha-tekens in om te bevestigen.

Stap 3

Wacht tot de verificatie is voltooid en beslis of je een flitser nodig hebt. Kijk hiervoor naar de regels Resultaat en Actie. De zin Drive wordt niet beïnvloed betekent dat de harde schijf niet hoeft te worden geflitst, en de zin Doorgaan met stap 4 betekent dat deze moet worden bijgewerkt.

Stap 4

Download de vereiste update-image en maak een schijf met het vereiste programma. Sluit de te upgraden harde schijf aan op het chipset SATA-kanaal. Zorg ervoor dat alle andere schijven fysiek zijn losgekoppeld en dat de schijf die wordt geflitst de enige is.

Stap 5

Gebruik de gegenereerde firmwareschijf om de update te downloaden. Wacht tot MS-DOS, een speciale shell en een bestand met de naam readme geopend zijn. Sluit dit bestand en specificeer het model van het volume dat wordt bijgewerkt in de map. Bevestig de uitvoering van de geselecteerde actie en wacht tot het proces is voltooid.

Stap 6

Houd er rekening mee dat er geen verdere actie nodig is en dat de procedure voor het bijwerken van de firmware van de harde schijf automatisch wordt uitgevoerd. Het einde van het proces wordt aangegeven door het automatisch afsluiten van de computer.

Aanbevolen: