Hoe Te Bepalen Dat De Moeder Is Verbrand?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Bepalen Dat De Moeder Is Verbrand?
Hoe Te Bepalen Dat De Moeder Is Verbrand?

Video: Hoe Te Bepalen Dat De Moeder Is Verbrand?

Video: Hoe Te Bepalen Dat De Moeder Is Verbrand?
Video: Zo ga je slim om met een erfenis of schenking • Kijker aan Z 2024, Mei
Anonim

Hoe hoogwaardig de apparatuur ook is, niemand is verzekerd tegen storingen, ook niet als er garantie is van de fabrikant. Het moederbord is het belangrijkste onderdeel van de computersysteemeenheid. Als er een storing in wordt gevonden, kun je dankzij enkele karakteristieke tekens bepalen of het moederbord is doorgebrand of dat de storing van een ander onderdeel de schuld is.

Hoe te bepalen dat de moeder is verbrand?
Hoe te bepalen dat de moeder is verbrand?

instructies:

Stap 1

Als de computer niet opstart wanneer u de computer inschakelt, maar de ventilatoren op de kaart draaien, controleer dan de systeemkaartchips op oververhitting. Verwijder het deksel van de systeemeenheid en raak met uw vinger deze microschakelingen aan. Als ze erg heet worden en je vinger verbranden, is dit hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van het falen van het moederbord.

Stap 2

Wanneer u uw computer aanzet, luister dan naar alle geluiden die eruit komen. Als de machine direct na het starten uitschakelt en vervolgens niet aan gaat, en tegelijkertijd een kenmerkend klik- of knettergeluid hoorbaar is, is dit een teken van kortsluiting op het moederbord. Een van de redenen voor een dergelijke storing is het contact van het geleidende element van het onderdeel waarin u geïnteresseerd bent met de behuizing van de systeemeenheid.

Stap 3

Ook kan een storing van het moederbord worden aangegeven door de volledige afwezigheid van geluiden bij het opstarten van de computer. Als u een enkel signaal hoort, maar het beeldscherm gaat niet aan, controleer dan de aansluiting op de videokaart en de aansluitingen van de videokaart op de connector op het moederbord. Verwijder vervolgens de RAM-kaart uit de sleuf en plaats deze terug op zijn plaats. Als de situatie niet verandert na het opstarten van de computer, moet het moederbord worden vervangen.

Stap 4

Er zijn momenten waarop de computer niet aan of uit gaat onder zware belasting, bijvoorbeeld bij het spelen van "zware" games. Dit is een van de indicatoren van een storing in het stroomcircuit van de processor op het moederbord of onvoldoende stroomtoevoer. Om deze versies te bevestigen of te weigeren, verwijdert u het moederbord van de systeemeenheid. Als je er een verduisterd gebied op ziet, ligt de reden in de langdurige oververhitting van de transistors op het bord. U kunt ze vervangen, maar er is geen garantie dat andere elementen goed zullen werken. Vaker wel dan niet, geven al deze tekens aan dat het moederbord is doorgebrand.

Aanbevolen: