Een Schijf Delen

Inhoudsopgave:

Een Schijf Delen
Een Schijf Delen

Video: Een Schijf Delen

Video: Een Schijf Delen
Video: schijf in 2 delen 2024, Mei
Anonim

Met Windows-besturingssystemen kunt u snel gedeelde bronnen maken. We hebben het niet alleen over individuele bestanden of mappen, maar ook over hele lokale schijven en verwisselbare schijven.

Een schijf delen
Een schijf delen

instructies:

Stap 1

Om de toegang tot de lokale schijf te kunnen openen, moet u een account beheren dat de rechten heeft van de eigenaar van het volume. Zet uw Windows-computer aan.

Stap 2

Open het menu "Mijn Computer" zoals u gewend bent. Klik met de rechtermuisknop op het gewenste lokale schijfpictogram. Plaats de muisaanwijzer op het veld Delen en selecteer Geavanceerde instellingen.

Stap 3

Ga naar het menu "Beveiliging" door op het tabblad met dezelfde naam te klikken. Klik op de knop Geavanceerd en ga naar Eigenaar. Selecteer het gewenste account door op de knop "Wijzigen" te klikken. Sla uw lokale schijfinstellingen op.

Stap 4

Open nu de eigenschappen van de lokale schijf via het verkennermenu. Navigeer naar Toegang en klik op de knop Geavanceerde instellingen. Vink het vakje aan naast Deze map delen. Voer de naam van de netwerkshare in het bijbehorende veld in.

Stap 5

Open het menu "Machtigingen" door op de knop met dezelfde naam te klikken. Selecteer een gebruikersgroep waarvoor toegang tot de schijf wordt geopend. Als u van plan bent een account toe te staan de netwerkbron te gebruiken, selecteert u het item "Alle".

Stap 6

Vink de vakjes aan naast Wijzigen en Lezen. Klik meerdere keren op de Toepassen-knoppen. Start uw computer opnieuw op en controleer of de lokale schijf beschikbaar is.

Stap 7

Als u met Windows XP werkt, klikt u na het starten van het Verkenner-menu met de rechtermuisknop op het schijfpictogram en selecteert u "Delen en beveiliging". Open het tabblad "Toegang" nadat u een nieuw venster hebt geopend.

Stap 8

Activeer de items "Sta het wijzigen van bestanden via het netwerk toe" en "Deze map delen" door de vakjes ernaast aan te vinken. Klik op de knop Toepassen en sluit het instellingenmenu. Start uw computer opnieuw op na het voltooien van de bovenstaande stappen.

Aanbevolen: