Een Lokale Schijf Delen

Inhoudsopgave:

Een Lokale Schijf Delen
Een Lokale Schijf Delen

Video: Een Lokale Schijf Delen

Video: Een Lokale Schijf Delen
Video: schijf in 2 delen 2024, Mei
Anonim

Het kan nodig zijn om de harde schijf van uw computer te partitioneren om twee besturingssystemen te installeren (bijvoorbeeld Linux en XP) of om een meer georganiseerde structuur van partities en bestanden te krijgen.

Een lokale schijf delen
Een lokale schijf delen

instructies:

Stap 1

Om ervoor te zorgen dat gegevens op uw computer niet verloren gaan als partities niet succesvol zijn, moet u er een back-up van maken. Download en installeer hiervoor een back-upsoftware voor bestanden (zoals BackupFly of Acronis True Image) op uw computer.

Stap 2

Nadat de installatie is voltooid, voert u het programma uit. Afhankelijk van het programma dat u hebt geselecteerd, kunt u een externe harde schijf of dvd gebruiken om een back-up van uw bestanden te maken. Volg de instructies van het programma om de gegevens te kopiëren. Nadat het kopiëren is voltooid, controleert u of er kopieën van alle bestanden zijn gemaakt.

Stap 3

Download en installeer een hulpprogramma voor het maken van partities op de harde schijf op uw computer (bijvoorbeeld Acronis Disk Director of Paragon Partition Manager). Zorg ervoor dat u voldoende ruimte (ongeveer 20 GB) op de C-schijf hebt toegewezen voor het Windows-besturingssysteem en tijdelijke bestanden voor andere programma's. Voer het schijfhulpprogramma uit en selecteer het vereiste aantal partities. Als u van plan bent een ander besturingssysteem op uw computer te installeren, moet u mogelijk 3 of 4 partities selecteren.

Stap 4

Wacht tot het partitioneringshulpprogramma is voltooid en start vervolgens uw computer opnieuw op. Als het proces succesvol was, zou er geen probleem moeten zijn om toegang te krijgen tot Deze computer. Bovendien verschijnen er drie tot vier verschillende stationsletters, die elk één partitie vertegenwoordigen.

Stap 5

Als er geen partities zijn gemaakt of als er bestanden verloren zijn gegaan, voert u het back-upprogramma uit. Selecteer de gegevensback-up die u op uw harde schijf wilt terugzetten.

Stap 6

Herhaal stap 3 om de harde schijf opnieuw te partitioneren. Als u opnieuw problemen ondervindt, moet u mogelijk een ander programma installeren en gebruiken om schijfpartities te maken.

Aanbevolen: