Een Tabel Kopiëren?

Inhoudsopgave:

Een Tabel Kopiëren?
Een Tabel Kopiëren?

Video: Een Tabel Kopiëren?

Video: Een Tabel Kopiëren?
Video: Tabellen en grafieken kopieren naar Word 2024, Mei
Anonim

Heel vaak wordt het bij het kopiëren van informatie van websites naar een tekstbestand zonder opmaak nodig om de informatie in de vorm van een tabel te kopiëren. Helaas werkt de gebruikelijke kopieer-plakmethode in dit geval niet. U kunt echter ook de andere kant op gaan.

Een tabel kopiëren?
Een tabel kopiëren?

instructies:

Stap 1

Kopieer de tabel als afbeelding.

Gebruik hiervoor de schuifbalken om de pagina zo te positioneren dat de tabel zich volledig binnen het scherm bevindt. Druk op Print Screen op het toetsenbord en sla de schermafbeelding op het klembord op. Open een willekeurige grafische editor, bijvoorbeeld Paint, en plak de resulterende afbeelding erin. Selecteer vervolgens het gebied dat de tabel bevat en sla het op als een afbeelding in jpg-indeling, die vervolgens in elk tekstdocument kan worden ingevoegd.

Stap 2

Speciale plug-ins gebruiken.

Er zijn speciale plug-ins die tabellen in webpagina's kunnen herkennen. Hiermee kunt u ze opnieuw formatteren in het gewenste formaat en ze opslaan in een teksteditor. Voor Firefox heet deze plug-in Table2Clipboard. Nadat u het hebt geïnstalleerd, klikt u met de rechtermuisknop op de tabel en selecteert u Hele tabel kopiëren in het contextmenu. Deze functie kopieert de tabel naar het klembord met behoud van de opmaak. Voeg vervolgens de tabel in uw document in.

Stap 3

Als u slechts een deel van de tabel hoeft te kopiëren, terwijl u de Ctrl-knop ingedrukt houdt, selecteert u het gewenste gebied met de linkermuisknop. Kopieer het daarna met de opdracht Geselecteerde cellen kopiëren in het contextmenu en plak het in het document.

Stap 4

Kopieer spreadsheets met Google Chrome.

In de nieuwste versies van de Google Chrome browser is er al een functie waarmee je een tabel kunt kopiëren met behoud van de opmaak. Selecteer hiervoor de tabel en selecteer de opdracht "Kopiëren" in het contextmenu.

Stap 5

Tabellen handmatig van de webpagina overzetten.

Maak een tabel in de Word-editor met het vereiste aantal rijen en kolommen uit de menu's "Invoegen", "Tabel", "Tabel maken". Geef in het dialoogvenster dat wordt geopend het aantal rijen en kolommen op en klik op "OK". Breng daarna één voor één de inhoud van elke cel van de tabel op de site over.

Aanbevolen: