Een Tabel Kopiëren Van Word Naar Excel

Inhoudsopgave:

Een Tabel Kopiëren Van Word Naar Excel
Een Tabel Kopiëren Van Word Naar Excel

Video: Een Tabel Kopiëren Van Word Naar Excel

Video: Een Tabel Kopiëren Van Word Naar Excel
Video: Een tabel knippen uit Excel en plakken in Word 2024, Mei
Anonim

Heel vaak is het nodig om tabelgegevens over te brengen van Microsoft Word naar een blad van een Microsoft Excel-spreadsheet. De tabel kan worden gekopieerd, maar er moeten verschillende opdrachten worden uitgevoerd om de informatie correct weer te geven.

Een tabel kopiëren van Word naar Excel
Een tabel kopiëren van Word naar Excel

Het is nodig

  • - Een computer;
  • - Microsoft Office-pakket geïnstalleerd.

instructies:

Stap 1

Open het document dat is gemaakt in Microsoft Word van waaruit u de tabel wilt overbrengen naar Microsoft Excel. Klik met de linkermuisknop op de tafel, selecteer de opdracht "Tabel" - "Tabel selecteren" in het menu.

Stap 2

Druk op de toetsencombinatie Ctrl + C (of het menu-item "Bewerken" - "Kopiëren"; de knop op de werkbalk). Ga vervolgens naar het werkblad van de werkmap in Microsoft Excel, selecteer de plaats waar de cel linksboven in de tabel zich zal bevinden, druk op Ctrl + V om de Word-tabel naar Excel te kopiëren.

Stap 3

Zorg ervoor dat het gebied waar u de tabel in Excel wilt kopiëren, leeg is, omdat de gegevens uit Word alle bestaande informatie in de cellen van het werkblad in het invoeggebied vervangen. Controleer de afmetingen van de ingevoegde tafel. Klik vervolgens op de knop "Invoegen".

Stap 4

Om de opmaak van de tabel te corrigeren, klikt u op de knop Plakopties die naast de geplakte informatie verschijnt. Als u de opmaak wilt gebruiken die wordt toegepast op de cellen in het werkblad, klikt u op de optie Doelcelopmaak gebruiken. Als u de originele tabelopmaak wilt behouden, klikt u op de optie "Originele opmaak behouden".

Stap 5

Bewerk de resulterende tabel als de tabelelementen zijn gescheiden door tabs of spaties. Om dit te doen, selecteert u de tabel, gaat u naar het menu Gegevens, selecteert u daar de opdracht Tekst op kolommen.

Stap 6

Selecteer de optie Gescheiden, klik op Volgende. Selecteer het gewenste teken (spatie of tab) als scheidingsteken, klik op de knop "Voltooien". Soms moet u na het invoegen van gegevens deze wissen om de gegevensberekeningsfunctie in Excel te kunnen gebruiken. Er kunnen bijvoorbeeld onnodige spaties in cellen verschijnen, getallen kunnen in tekstformaat worden ingevoegd in plaats van numeriek. Het kan ook resulteren in een onjuiste weergave van datums. Om dit op te lossen, selecteert u de gegevens in dezelfde indeling, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Cellen opmaken. Stel op het tabblad "Nummer" het gewenste gegevensformaat in (numeriek, valuta, datum, enz.).

Aanbevolen: