Een Tabel Invoegen In PowerPoint

Inhoudsopgave:

Een Tabel Invoegen In PowerPoint
Een Tabel Invoegen In PowerPoint

Video: Een Tabel Invoegen In PowerPoint

Video: Een Tabel Invoegen In PowerPoint
Video: MS PowerPoint invoegen van een tabel 2024, Mei
Anonim

De programma's in het standaard Microsoft Office-pakket bieden de pc-gebruiker de mogelijkheid om verschillende soorten documenten te creëren - van gewone tekstberichten tot grafische presentaties. Het is duidelijk dat het gebruik van een dergelijk softwareproduct nogal gevarieerd is.

Een tabel invoegen in PowerPoint
Een tabel invoegen in PowerPoint

Het lijkt erop dat het voldoende is om een applicatie te kiezen volgens uw eigen vereisten, en alle taken zijn opgelost. Maar vaak wordt het nodig om een element van het ene documentformaat naar het andere over te brengen. Meestal doen zich problemen voor wanneer een tabel zo'n element wordt, waarvan kopiëren niet de beste optie is, zelfs niet in het kader van standaard MS Office-producten. Het overzetten van een tabel naar PowerPoint wordt als vrij moeilijk beschouwd.

Je kunt natuurlijk je eigen spreadsheet maken in PowerPoint, maar het kost veel tijd en moeite. En in dit geval duurt het langer om de aanvraag af te handelen dan om een reguliere presentatie te maken bestaande uit een foto en tekst. Het is veel gemakkelijker om vanuit een ander programma een tabel in PowerPoint in te voegen.

Een tabel invoegen in PowerPoint

U kunt een tabel kopiëren naar PowerPoint vanuit MS Word of MS Excel. In de laatste toepassing is het maken van tabellen eenvoudiger, omdat het bedoeld is voor het vormen van databases en het opstellen van analytische documenten. Als u een tabel in MS Excel hebt gemaakt om deze naar PowerPoint te kopiëren, moet u het volgende algoritme volgen:

  1. Eerst moet u het cellenbereik in MS Excel selecteren dat u wilt kopiëren.
  2. Klik vervolgens op "Kopiëren" op het tabblad "Start", in het menu dat wordt geopend, door op de rechtermuisknop te drukken of door op Ctrl + C te drukken.
  3. Selecteer in PowerPoint de dia waar u de tabel wilt invoegen.
  4. Druk op een dia gewoon op "Plakken" of Ctrl + V.

U kunt een ander algoritme van acties gebruiken, maar dan voegt u een heel blad in vanuit MS Excel. Om dit te doen, moet u:

  • selecteer een dia;
  • nadat u de dia hebt geopend, selecteert u het tabblad "Invoegen";
  • zoek in het tabblad de knop "Tabel", dan ziet u een selectie van tabellen, waaronder u wordt gevraagd om die uit MS Excel in te voegen. Na het kopiëren van de tabel in PowerPoint, kunt u de tekst in de tabelcellen wijzigen door erop te dubbelklikken.

Een tabel invoegen in PowerPoint vanuit MS Word

Net als bij kopiëren vanuit MS Excel, moet u een tabel in MS Word selecteren. Druk vervolgens via het menu "Werk" (tabblad "Indeling", "Tabel") op het pijltje "Tabel selecteren". Vervolgens moet het op welke manier dan ook worden gekopieerd - via het hoofdmenu, met een sneltoets of door op de rechtermuisknop te drukken. In PowerPoint moet u een tabel op de geselecteerde dia invoegen.

Aanbevolen: