Een Tabel Invoegen In Een WORD-pagina

Een Tabel Invoegen In Een WORD-pagina
Een Tabel Invoegen In Een WORD-pagina

Video: Een Tabel Invoegen In Een WORD-pagina

Video: Een Tabel Invoegen In Een WORD-pagina
Video: How to fit a table into a word document 2024, April
Anonim

Tabellen zijn bedoeld voor het structureren en verwerken van informatie. Indien nodig is het mogelijk om een tabel aan te maken op de documentpagina in de WORD-teksteditor.

Een tabel invoegen in een WORD-pagina
Een tabel invoegen in een WORD-pagina

Open het WORD-programma. Voordat u een tabel maakt, moet u een titel schrijven, anders kunt u deze later niet invoegen. Selecteer het tabblad Invoegen en zoek het hulpmiddel Tabel in de linkerbovenhoek.

Met deze tool kun je op verschillende manieren een tabel invoegen. "Ontwerper voor het maken van tabellen" - de mogelijkheid om het aantal rijen en kolommen te zien. "Tabel invoegen" - het gebruik van deze tool veronderstelt handmatige invoer van kolommen en rijen. "Teken een tabel" - u kunt deze maken in de visueel-handmatige modus. Wanneer u ervoor kiest om een tabel te tekenen, verandert het cursorsymbool in een potloodpictogram. Houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep een diagonaal over de pagina. Er verschijnt een rechthoek waarin u kolommen en rijen kunt tekenen.

U kunt een voorbeeld van het maken van een tabel in de optie overwegen met de keuze van het aantal kolommen en rijen handmatig. Markeer in het venster voor het maken van een tabel bijvoorbeeld 7 rijen en 7 kolommen. We gaan verder met het bewerken van het element. Verplaats de cursor naar de rechterbovenhoek van de tabel - er verschijnt een kruis in het vierkant. Druk nu op de rechtermuisknop - er verschijnt een contextmenu. Hier kunt u de kleur, het type, de breedte van de lijnen voor de tafel kiezen en hun weergave instellen.

Wanneer u het celuitlijningsitem selecteert in het contextmenu, kunt u opties voor inhouduitlijning definiëren door ze zowel op de hele tabel als op de afzonderlijke cellen, kolommen en rijen toe te passen.

Selecteer in het contextmenu het item met de titel "Tabeleigenschappen". Hiermee kunt u de breedte en hoogte van de tafel instellen.

Wanneer u de tabel met inhoud vult, kunt u de rijhoogten uitlijnen. U kunt ook extra kolommen en rijen maken. Selecteer hiervoor het item "Plakken" in het contextmenu. Om regels toe te voegen, plaatst u de cursor in de cel rechtsonder en drukt u op de Tab-toets op uw toetsenbord.

Om tabelcellen te combineren, selecteert u ze en selecteert u het item met de naam "Cellen combineren" in het contextmenu.

Aanbevolen: