Een Besturingssysteem Installeren

Inhoudsopgave:

Een Besturingssysteem Installeren
Een Besturingssysteem Installeren

Video: Een Besturingssysteem Installeren

Video: Een Besturingssysteem Installeren
Video: Installatie van het besturingssysteem met een codering van de harde schijf 2024, Mei
Anonim

Het eerste dat u moet doen nadat u een nieuwe computer hebt gekocht of deze zelf voor componenten hebt gemonteerd, is het besturingssysteem installeren om van alle kenmerken en functies van het systeem te kunnen genieten. Om het besturingssysteem op de gemakkelijkste manier te installeren, kunt u de installatie-cd gebruiken.

Een besturingssysteem installeren
Een besturingssysteem installeren

instructies:

Stap 1

We zetten de computer aan en aan het begin van het opstarten, meestal tijdens de RAM-test, door op de knop "Del" te drukken, gaan we naar het BIOS.

Stap 2

We zijn op zoek naar een menu in het BIOS dat verantwoordelijk is voor de opstartvolgorde. Meestal bevindt het zich op het tabblad "Geavanceerd" en wordt het "Geavanceerde BIOS-functies" genoemd. Vervolgens zoeken we naar de parameter "Boot Device Order". Afhankelijk van de BIOS-fabrikant en de versie ervan, kunnen de namen van afzonderlijke menu-items verschillen. Als er geen namen zijn zoals hierboven beschreven in uw BIOS, zoek dan een andere bewoording die vergelijkbaar is in betekenis.

Stap 3

Plaats de cd-rom in de parameter "First Boot Device". En we verlaten het BIOS door de wijzigingen op te slaan via de opdracht "Wijzigingen opslaan en afsluiten". De computer zal opnieuw opstarten, op dit moment plaatsen we de opstartschijf met het besturingssysteem in de schijf.

Stap 4

Volg na het opstarten vanaf de schijf de instructies van het systeem. We selecteren de harde schijf en de partitie waarop u het besturingssysteem wilt installeren, het type bestandssysteem en specificeren indien nodig andere instellingen. Daarna begint het kopiëren van bestanden, op dit moment kunt u zich van de computer verwijderen. Het kopiëren duurt ongeveer een half uur tot een uur. Als u klaar bent, verwijdert u de installatie-cd uit het station en laat u de computer opstarten vanaf de harde schijf.

Stap 5

Na de eerste keer opstarten van de computer met een nieuw besturingssysteem, moet u eerst stuurprogramma's installeren op alle systeemapparaten: moederbord, videokaart, RAID-controllers en andere. Nadat u de stuurprogramma's hebt geïnstalleerd, moet u waarschijnlijk uw computer opnieuw opstarten. Dan kun je programma's voor je werk installeren: browsers voor internet, kantoorapplicaties, mediaspelers en andere software die je nodig hebt.

Stap 6

Al deze operaties zullen behoorlijk lang duren. Daarom kunt u het anders doen en enkele uren besparen als u het besturingssysteem in één keer installeert vanuit kant-en-klare assemblages met alle stuurprogramma's op het apparaat en alle benodigde programma's. Er zijn veel van dergelijke assemblages, maar de meest bekende, stabiele en beproefde zijn gratis assemblages van de Zver- en LEX™-teams.

Aanbevolen: