Hoe Muisbesturing Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Muisbesturing Uit Te Schakelen
Hoe Muisbesturing Uit Te Schakelen

Video: Hoe Muisbesturing Uit Te Schakelen

Video: Hoe Muisbesturing Uit Te Schakelen
Video: Hoe Windows 10 loginwachtwoord en vergrendelscherm uit te schakelen 2024, Mei
Anonim

Laptops en netbooks zijn het handigste type computer. Door zijn compactheid kan zo'n computer altijd bij je worden gedragen. Het is vooral handig dat je hem kunt bedienen zonder de muis te gebruiken.

Hoe muisbesturing uit te schakelen
Hoe muisbesturing uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Gebruikers van elke computer kunnen de besturing van de machine overschakelen van de muis naar het toetsenbord en vice versa. In dit geval hoeft u geen speciale opdrachten in te stellen om de instellingen te wijzigen. Om een actie uit te voeren, drukt u gewoon op de gewenste combinatie van knoppen op het toetsenbord. Ook kunnen eventuele manipulaties met de computer met de muis worden uitgevoerd.

Stap 2

Het instellen van muisbesturing is zinvol bij het gebruik van laptops of netbooks - apparaten met een Touch Pad - een speciaal gevoelig paneel dat een computermuis in gebruik vervangt. U kunt de touchpad-functies aanpassen in de speciale software die op uw computer is geïnstalleerd. Bijvoorbeeld Elan Smart-Pad. Om onbedoeld klikken op het touchpad te voorkomen, configureert u uw computer om het touchpad uit te schakelen wanneer u een externe muis aansluit. Om het instellingenmenu te openen, opent u "Start" en selecteert u "Configuratiescherm". Open de map Muis en selecteer het tabblad Smart-Pad. Vink het vakje aan naast Uitschakelen bij aansluiten van een externe USB-muis. Klik op Toepassen en OK. blader door de inhoud van de overige tabbladen om de muis aan uw voorkeuren aan te passen.

Stap 3

Veel gebruikers werken in internetbrowsers en maken onderscheid tussen muis- of toetsenbordbediening. U kunt muisbesturing in de Opera-browser op de volgende manier uitschakelen. Voer het "Menu" van de browser in en selecteer de kolom "Instellingen", daarin - "Algemene instellingen". Zoek in het venster dat verschijnt het tabblad "Geavanceerd". Aan de linkerkant ziet u de browserinstellingen die u kunt aanpassen. Zoek de kolom "Beheer". Schakel boven aan het contextmenu het selectievakje naast Muisbesturing inschakelen uit. Bevestig uw acties door op "Toepassen" en "OK" te klikken.

Stap 4

Schakel muisbesturing uit in de Mozilla Firefox-browser, zoek in de "Toolbar" van de browser het tabblad "Extra", klik erop en selecteer "Opties" in het geopende contextmenu. Open het tabblad "Geavanceerd", het gedeelte "Algemeen". Verwijder het vinkje uit het selectievakje naast 'Altijd de pijltoetsen gebruiken om door pagina's te navigeren'. Klik op "Toepassen" en "OK" om de wijzigingen in de browserinstellingen op te slaan.

Stap 5

Als je muisbesturing in een game wilt uitschakelen, open dan de "Instellingen" en het tabblad "Besturing". Zoek de opties voor het bedienen van de muis en toetsen, geef het systeem de gewenste commando's en klik op "OK".

Aanbevolen: