Uw Windows-serienummer Vinden

Inhoudsopgave:

Uw Windows-serienummer Vinden
Uw Windows-serienummer Vinden

Video: Uw Windows-serienummer Vinden

Video: Uw Windows-serienummer Vinden
Video: Vind de naam, het productnummer of het serienummer van uw HP laptop | HP Notebooks | @HPSupport 2024, Mei
Anonim

Het Windows-besturingssysteem heeft, zoals elk product, een eigen serienummer, ook wel een activeringscode genoemd. Als u per ongeluk het Microsoft-label met de code bent kwijtgeraakt, is het heel goed mogelijk om het te herkennen en voor de toekomst te bewaren. Houd er echter rekening mee dat de productcode, die te vinden is in de eigenschappen van "Deze computer", niet overeenkomt met de licentie-activeringssleutel.

Hoe u uw Windows-serienummer kunt vinden
Hoe u uw Windows-serienummer kunt vinden

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - het internet;
  • - Microsoft Product Key Finder-programma.

instructies:

Stap 1

Open uw browser en voer in de zoekbalk de naam in van het hulpprogramma dat u bij dit probleem zal helpen - Microsoft Product Key Finder. Je kunt het vinden op download.cnet.com. Download het programma naar het computergeheugen. Vergeet niet dat de systeemprogramma's op dezelfde schijf moeten staan als het besturingssysteem van de computer.

Stap 2

Start het hulpprogramma door te dubbelklikken op de linkermuisknop of door het installatiebestand te markeren en op enter op het toetsenbord te drukken. Het programmavenster is best handig, zonder onnodige knoppen en onnodige informatie. Klik met de linkermuisknop op de knop Zoek sleutel. Doorgaans voert het programma informatie onmiddellijk uit. Dit is de naam van het besturingssysteem, de versie, datum en tijd van installatie op de computer, serienummer en gegevens van de gebruiker of organisatie waarbij het product is geregistreerd.

Stap 3

Registreer en bewaar de ontvangen informatie. Als u het besturingssysteem opnieuw installeert, moet u het serienummer opnieuw invoeren, en het is onmogelijk om het te krijgen als het systeem is vernietigd en de licentiesticker verloren is gegaan. In de regel moeten dergelijke gegevens in ten minste twee exemplaren worden opgeslagen, omdat de gevallen verschillend zijn. Bewaar de eerste kopie op een USB-stick en de tweede op een schijf die je ergens verstopt.

Stap 4

Probeer deze code niet op meerdere computers tegelijk te activeren. Op Microsoft-servers is er een controle op hardware-conformiteit met een reeds geregistreerd serienummer. Als er een mismatch is, moet u de ondersteuning bellen om het product te registreren. Het is ook vermeldenswaard dat deze acties een overtreding van de bedrijfsregels vormen, dus u moet dit niet doen. Het besturingssysteem voor een andere computer kan worden gekocht op de officiële website van het bedrijf of in gespecialiseerde winkels.

Aanbevolen: