Hoe De OS-lijst Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe De OS-lijst Te Verwijderen
Hoe De OS-lijst Te Verwijderen

Video: Hoe De OS-lijst Te Verwijderen

Video: Hoe De OS-lijst Te Verwijderen
Video: Hoe programma's te verwijderen op Mac | Applicatie permanent verwijderen op Mac 2024, Mei
Anonim

Als op de computer meerdere besturingssystemen zijn geïnstalleerd, geeft de loader elke keer dat deze wordt aangezet een lijst van deze besturingssystemen weer en houdt deze enkele tientallen seconden op het scherm, zodat de gebruiker een keuze kan maken. Zo'n vertraging is erg vervelend, aangezien de keuze uiterst zeldzaam is. En soms is er geen keuze - deze lijst houdt gegevens bij van reeds verwijderde systemen, als er een storing is opgetreden tijdens het verwijderen. Het probleem kan worden opgelost door middel van het besturingssysteem zelf.

Hoe de OS-lijst te verwijderen
Hoe de OS-lijst te verwijderen

instructies:

Stap 1

Open het informatievenster met de basisparameters van het besturingssysteem - dit is een van de pagina's van het Windows Configuratiescherm. Dit kan worden gedaan door met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Computer" op het bureaublad of in het hoofdmenu van het besturingssysteem te klikken en "Eigenschappen" te selecteren in het pop-upcontextmenu. Een andere manier is om de sneltoets Win en Pauze te gebruiken.

Stap 2

Zoek en klik in het linkerdeel van het venster op de link "Geavanceerde systeeminstellingen". In recente versies van Windows wordt op deze manier een apart venster geopend met de titel "Systeemeigenschappen". In eerdere versies van het besturingssysteem moet deze stap worden overgeslagen, omdat het eigenschappenvenster na de vorige stap verschijnt.

Stap 3

Het tabblad "Geavanceerd" van het nieuwe venster bevat drie knoppen met hetzelfde opschrift "Opties", klik op degene die in het gedeelte "Opstarten en herstellen" is geplaatst. Als gevolg hiervan wordt een derde venster geopend, verdeeld in twee secties.

Stap 4

Selecteer in de vervolgkeuzelijst onder het kopje "Besturingssysteem standaard geladen" het besturingssysteem, dat automatisch uit de lijst moet worden geselecteerd telkens wanneer de computer wordt ingeschakeld.

Stap 5

Schakel het selectievakje naast "Een lijst met besturingssystemen weergeven" uit als u deze selectie radicaal wilt uitschakelen. Het kan handiger zijn om een kortere weergaveduur in te stellen voor de lijst met besturingssystemen. Als u deze waarde bijvoorbeeld instelt op 3-5 seconden, dan zal zo'n laadvertraging niet vervelend zijn, maar de mogelijkheid om een besturingssysteem te kiezen voor het geval dat nodig is, blijft bestaan.

Stap 6

Klik op OK in het venster Opstarten en herstellen en vervolgens in het venster Systeemeigenschappen. Hiermee is de procedure voltooid.

Stap 7

Er is ook een alternatieve manier, namelijk het bewerken van de lijst met geïnstalleerde besturingssystemen. Als u er slechts één invoer in laat, verschijnt het selectiescherm niet. U kunt de OS-component starten waarmee u dit kunt doen met behulp van het dialoogvenster voor het starten van het programma - druk op de Win- en R-toetsen, voer de opdracht msconfig in en klik op de knop OK.

Stap 8

De OS-lijst wordt op het tabblad "Download" geplaatst - door ernaartoe te gaan, selecteert u elke onnodige regel en klikt u op de knop "Verwijderen" onder deze lijst. Als alles klaar is, sluit u het venster door op OK te klikken.

Aanbevolen: