Hoe Te Installeren Op Linux Firefox

Inhoudsopgave:

Hoe Te Installeren Op Linux Firefox
Hoe Te Installeren Op Linux Firefox

Video: Hoe Te Installeren Op Linux Firefox

Video: Hoe Te Installeren Op Linux Firefox
Video: How to install and uninstall Firefox in linux 2024, Mei
Anonim

Het installeren van Firefox op Linux gebeurt op verschillende manieren. De browser kan automatisch worden gedownload vanuit de repositories van de geïnstalleerde distributie, gedownload als een geautomatiseerd installatieprogramma van de officiële Mozilla-website, of opgebouwd uit broncode met behulp van de terminal.

Hoe te installeren op Linux Firefox
Hoe te installeren op Linux Firefox

instructies:

Stap 1

Het installeren van het programma met behulp van de pakketbeheerder die in de meeste moderne distributies is ingebouwd, is de gemakkelijkste manier voor een beginnende Linux-gebruiker. Om naar de lijst met automatische installatie van applicaties te gaan, roept u gewoon het overeenkomstige menu-item in de grafische schil van het systeem op. Klik bijvoorbeeld in Ubuntu op het menupictogram van de bovenste werkbalk en klik met de linkermuisknop op het gedeelte Toepassingscentrum. Voor distributies waarop KDE vooraf is geïnstalleerd, kunnen de vereiste programma's worden gevonden in de sectie KPackage.

Stap 2

Boven aan het nieuwe venster ziet u een veld waarin u uw zoekopdracht kunt invoeren. Gebruik uw toetsenbord om het woord Firefox te typen en druk op de Enter-toets. Wacht tot de zoekresultaten verschijnen en selecteer de juiste optie uit de beschikbare lijst. Klik op "Installeren". Na het einde van de procedure ziet u een overeenkomstige melding en kunt u de browser starten via het applicatiemenu in het gedeelte "Internet".

Stap 3

Er is ook een opdrachtregeloptie voor Ubuntu-gebruikers. Start de Terminal-toepassing door op de sneltoetsen Ctrl en T te drukken. Voer op het scherm dat verschijnt de volgende opdracht in:

sudo apt-get install firefox

Stap 4

Wacht tot de installatie is voltooid. Voer indien nodig het beheerderswachtwoord in om de installatie te voltooien. Zodra de "Terminal" klaar is met het uitvoeren van de nodige bewerkingen, sluit u het venster en gaat u naar het menu "Internet" door op het systeempictogram van de bovenste werkbalk te klikken.

Stap 5

Download voor handmatige installatie het applicatiepakket in het TAR. BZ2-formaat van de officiële Mozilla-website. Roep het programma "Terminal" of "Command line" aan (afhankelijk van de versie van de distributiekit en de gebruikte grafische omgeving). Voer in het venster dat verschijnt de vraag in:

cd ~

Stap 6

Gebruik de opdracht om de inhoud van het archief uit te pakken:

tar xjf firefox-versie.tar.bz2

"Firefox-versie" komt overeen met de naam van het gedownloade bestand. Om de exacte naam van het document te achterhalen, voert u ls in en zoekt u het bijbehorende archief. Gebruik daarna de opdracht ~ / firefox / firefox om het programma uit te voeren.

Stap 7

Om de browser te starten zonder de terminal te bellen, klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteert u "Nieuw" - "Nieuw bestand". Geef het document de naam Firefox en open het door te dubbelklikken met de linkermuisknop. Voer ~ / firefox / firefox in en klik vervolgens op Bestand - Opslaan. Klik met de rechtermuisknop en bel "Eigenschappen". Plaats een vinkje voor het item waarmee het bestand in de terminal kan worden gestart en klik op "OK". Er is een snelkoppeling gemaakt om de browser automatisch te starten.

Aanbevolen: