Hoe Een Map Van Schijf Over Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Map Van Schijf Over Te Zetten
Hoe Een Map Van Schijf Over Te Zetten

Video: Hoe Een Map Van Schijf Over Te Zetten

Video: Hoe Een Map Van Schijf Over Te Zetten
Video: 004 Windows 10 OneDrive mappen maken en bestanden opslaan 2024, April
Anonim

In het Windows-besturingssysteem zijn er verschillende manieren om bestanden en mappen te kopiëren en te verplaatsen tussen harde schijfpartities en externe schijven. Het is handig voor een beginnende gebruiker om er vertrouwd mee te raken.

Hoe een map van schijf over te zetten
Hoe een map van schijf over te zetten

instructies:

Stap 1

Windows biedt een handig universeel hulpmiddel voor toegang tot bestanden en mappen op uw computer - Verkenner. Met Verkenner kunt u alle bewerkingen uitvoeren om informatie op uw computer te ordenen, inclusief verplaatsen en kopiëren.

Stap 2

U kunt Verkenner openen door op het pictogram Deze computer op het bureaublad te klikken, of door met de rechtermuisknop op het pictogram Start te klikken en Verkenner of Verkenner openen te kiezen. U ziet een venster met een boomstructuur van de inhoud van de computer. Door op een schijfpartitie te klikken, opent u de mappen die erop staan. Na het selecteren van de map die u nodig heeft en er met de rechtermuisknop op te klikken, kunt u de gewenste actie selecteren: kopiëren, knippen, verwijderen, hernoemen, enz.

Stap 3

Om een map van de ene harde schijfpartitie naar de andere over te brengen of naar een USB-flashstation te sturen, klikt u met de rechtermuisknop op de map en selecteert u het menu-item "Knippen". Zoek daarna in Verkenner de locatie op uw computer waar u de map wilt verplaatsen en selecteer door met de rechtermuisknop te klikken de actie "Plakken". De map wordt verplaatst.

Stap 4

Dezelfde actie kan worden uitgevoerd met een sneltoets. Om een map van de ene plaats te "knippen", gebruikt u de sneltoets Ctrl + C, en om deze map op een andere plaats te "plakken", drukt u op Ctrl + V.

Stap 5

U kunt de map ook verplaatsen met slepen en neerzetten. Open hiervoor de Verkenner in twee vensters, in een ervan selecteert u de bron en in de andere de doelmap. Klik met de rechtermuisknop op de gewenste map en sleep deze naar de gewenste locatie op de schijf. Laat de muisknop los en selecteer het item "Verplaatsen" in het contextmenu.

Aanbevolen: