Een Windows-thema Openen

Inhoudsopgave:

Een Windows-thema Openen
Een Windows-thema Openen

Video: Een Windows-thema Openen

Video: Een Windows-thema Openen
Video: Windows 10: bestand openen met ander programma 2024, Mei
Anonim

Een thema in het Windows-besturingssysteem wordt meestal een specifieke set geluiden, pictogrammen, lettertypen en andere interface-elementen genoemd. Het gebruik van een thema helpt om een origineel uiterlijk van het bureaublad te krijgen, om het in een bepaalde stijl te ontwerpen. Aanpassing van het Windows-thema wordt geleverd via verschillende componenten.

Een Windows-thema openen
Een Windows-thema openen

instructies:

Stap 1

De Windows-bibliotheek heeft een redelijk goede selectie van verschillende thema's. Thema's zelf bevinden zich in de C: directory (of een andere schijf met het systeem) / Windows / Resources / Themes en hebben de. Theme-extensie. U kunt een onderwerp openen om te bekijken met behulp van de component "Weergeven". Om het op te roepen, klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad (op elke plaats vrij van bestanden en mappen) en selecteert u "Eigenschappen" in het contextmenu.

Stap 2

Ook kan dit onderdeel op een andere manier worden aangeroepen. Klik op de knop "Start" of de Windows-toets, selecteer "Configuratiescherm" en klik in de categorie "Vormgeving en thema's" met de linkermuisknop op het pictogram "Beeldscherm". Er wordt een nieuw dialoogvenster "Beeldschermeigenschappen" geopend.

Stap 3

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Thema's" en open in de gelijknamige groep het gewenste onderwerp met behulp van de vervolgkeuzelijst. Om het huidige thema dat u leuk vindt te vervangen, klikt u op de knop "Toepassen". U kunt ook zelf het pad naar een niet-standaard thema specificeren door het item "Bladeren" in de vervolgkeuzelijst te selecteren. Vergeet niet de nieuwe instellingen toe te passen.

Stap 4

Op de andere tabbladen van het onderdeel "Weergave" kunt u het uiterlijk van verschillende elementen aanpassen: bureaubladpictogrammen, achtergrond, mapvensters en de stijl en grootte van lettertypen selecteren. Als het thema is gewijzigd, moet het worden opgeslagen, anders gaan alle huidige instellingen en effecten verloren als u een ander thema selecteert. Om uw instellingen op te slaan, klikt u op het tabblad "Thema's" op de knop "Opslaan", geeft u uw thema een naam en geeft u de map op waarin u het bestand wilt opslaan.

Stap 5

Omdat verschillende thema's hun eigen effecten hebben voor bepaalde elementen, heeft het werken met thema's ook invloed op andere onderdelen van het systeem. Als de manier waarop de muiscursor eruitziet in een nieuw thema u niet bevalt, opent u het onderdeel Muis. Open vanuit het menu Start het Configuratiescherm en selecteer het muispictogram in de categorie Printers en andere hardware. In het venster "Eigenschappen: Muis" dat wordt geopend, opent u het tabblad "Aanwijzers" en selecteert u het type cursor dat u nodig hebt in de groep "Schema". Pas de nieuwe instellingen toe.

Stap 6

Een ander onderdeel met betrekking tot thema's is Geluid en audioapparaten. Het wordt ook opgeroepen via het "Configuratiescherm" (categorie "Geluids-, spraak- en audioapparaten"). Open het componentvenster en ga naar het tabblad Geluiden. Selecteer in de groep "Geluidsschema" de gewenste optie met behulp van de vervolgkeuzelijst en pas de nieuwe instellingen toe.

Aanbevolen: