Een Computer Opstarten In DOS

Inhoudsopgave:

Een Computer Opstarten In DOS
Een Computer Opstarten In DOS

Video: Een Computer Opstarten In DOS

Video: Een Computer Opstarten In DOS
Video: Computer Technology : How to Start Your Windows Computer in DOS 2024, April
Anonim

DOS is een real-time, online, single-tasking systeem. Na het laden draagt het systeem de besturing over aan het applicatieprogramma. Er zijn verschillende versies van DOS gemaakt, waaronder MS DOS van Microsoft.

Een computer opstarten in DOS
Een computer opstarten in DOS

instructies:

Stap 1

Een computer die wordt geleverd met een diskettestation kan opstarten in MS-DOS door het toe te wijzen aan opstarten vanaf het A:-station (de opstartdiskette). Eerst moet u deze diskette maken.

Stap 2

Zet uw computer aan. Nadat Windows is opgestart, plaatst u de diskette in uw diskettestation en opent u het menu Deze computer. Door met de rechtermuisknop op het pictogram "Schijf 3, 5 (A)" te klikken, roept u het vervolgkeuzemenu op en selecteert u de opdracht "Formatteren".

Stap 3

Vink het selectievakje "Maak MS-DOS-opstartschijf" aan en klik op "Start" om het proces te starten. Wanneer het formatteren is voltooid, worden DOS-systeem- en opdrachtbestanden op de diskette gemaakt.

Stap 4

Diskettestations worden meestal niet geïnstalleerd op moderne computers. U kunt een USB-flashstation gebruiken om in DOS op te starten. Download het hulpprogramma voor het installeren van opstartbestanden op flashgeheugen, bijvoorbeeld op

Stap 5

Pak het archief uit en voer het bestand hpusbfw.exe uit. Selecteer FAT32 in de lijst Bestandssysteem. Vink het vakje aan naast Een DOS-opstartschijf maken. Klik op de bladerknop en geef het pad op naar de uitgepakte DOS-bestanden. Klik op Start om het formatteren te starten

Stap 6

Start je computer opnieuw op. Na de eerste peiling van de hardware verschijnt een inscriptie op het scherm - de BIOS (Basic In / Out System) prompt in de instellingen: "Druk op Delete om in te stellen". Afhankelijk van de BIOS-fabrikant kan een andere sleutel worden opgegeven in plaats van Delete. Dit is meestal F2, F9 of F10.

Stap 7

Zoek in het instellingenmenu het item dat verantwoordelijk is voor de opstartvolgorde van het besturingssysteem. Misschien heet het Master Boot Record. Dit item geeft een overzicht van de opstartapparaten van de computer (FDD, CD-DVD-ROM, HDD, USB).

Stap 8

Installeer het eerste opstartbare apparaat (FDD of USB) met behulp van de bedieningstoetsen. Druk op F10 om de configuratie op te slaan en het menu te verlaten. Antwoord "Y" op de vraag van het systeem. Plaats een diskette in uw diskettestation of sluit een USB-flashstation aan op de USB-connector om uw computer op te starten in DOS.

Aanbevolen: