Opstarten In DOS-modus

Inhoudsopgave:

Opstarten In DOS-modus
Opstarten In DOS-modus
Anonim

Sommige bewerkingen met een computer kunnen niet worden uitgevoerd met volwaardige besturingssystemen, of het nu Windows of Linux is. Serviceprocedures, computerherstel vereisen vaak het laden van het oude DOS-systeem. Een optie is om een diskette te gebruiken.

Opstarten in DOS-modus
Opstarten in DOS-modus

instructies:

Stap 1

Als uw computer een diskettestation heeft, zoek dan een werkdiskette en maak een MS-DOS-opstartdiskette. Plaats een 3,5” diskette in de drive. Open "My Computer" en klik met de rechtermuisknop op het pictogram met het label "Drive A:". Er wordt een menu geopend waarin met de linkermuisknop de regel "Formaat" wordt geselecteerd.

Stap 2

Er verschijnt een venster voor het formatteren van de schijf, vink onderaan het vakje "Maak een MS-DOS opstartbare schijf" aan. Hiermee begint het proces van het wissen van alle gegevens van de diskette en het schrijven van de DOS-bestanden. Wacht op het bericht over het voltooien van het formatteren. U kunt de diskette op elke andere computer branden, bijvoorbeeld als de uwe niet werkt.

Stap 3

Start je computer opnieuw op. Nadat de testinformatie over de processor, de hoeveelheid en kenmerken van het geheugen op het scherm verschijnt, drukt u op de Del-toets om het BIOS te openen. Dit is vereist om boot vanaf een diskette te installeren, standaard is deze functie op de meeste moderne systemen uitgeschakeld.

Stap 4

Zoek naar de geavanceerde opties of opstartvolgorde, de locatie en namen zijn verschillend in verschillende BIOS-versies. Gebruik de pijlen om te bewegen en de Enter-knop om de opties in te voeren. Stel de parameter First Boot Device in op Floppy Drive. Sla uw instellingen op door op F10 te drukken en vervolgens op Enter of Y. De computer zal opnieuw opstarten.

Stap 5

Plaats de DOS-opstartdiskette in het diskettestation. Het downloaden zal beginnen, u zult dit merken aan het verhoogde geluid van de floppy disk drive. Houd er rekening mee dat er geen ondersteuning zal zijn voor optische schijven, dat wil zeggen dat het niet mogelijk zal zijn om iets van een cd of dvd te lezen, aangezien reguliere versies van DOS niet over de benodigde stuurprogramma's beschikken. Het is ook onmogelijk om informatie van de harde schijf te schrijven of te lezen als het bestandssysteem NTFS is. In de meeste gevallen maakt dit niet uit, omdat het BIOS meestal vanaf diskettes wordt geflitst.

Aanbevolen: