Een Computer Opstarten In Emulatiemodus

Inhoudsopgave:

Een Computer Opstarten In Emulatiemodus
Een Computer Opstarten In Emulatiemodus

Video: Een Computer Opstarten In Emulatiemodus

Video: Een Computer Opstarten In Emulatiemodus
Video: Включите компьютер с помощью телефона 2024, Mei
Anonim

Om aan de uiteenlopende behoeften van softwareontwikkeling en -testen te voldoen, is het vaak nodig om meerdere computers met verschillende besturingssystemen tegelijkertijd te gebruiken. Het is erg duur en onhandig om fysieke computers met een geschikte configuratie te gebruiken. Gelukkig is er nu gratis software waarmee je een fysieke computer volledig kunt emuleren.

Een computer opstarten in emulatiemodus
Een computer opstarten in emulatiemodus

Noodzakelijk

  • - VirtualBox computer emulator programma (gratis beschikbaar op virtualbox.org);
  • - CD / DVD CD of ISO-image van een schijf met de distributie van het besturingssysteem.

instructies:

Stap 1

Maak een nieuwe virtuele machine. Druk in VirtualBox op Ctrl + N of klik op de knop "Nieuw" in de werkbalk of selecteer "Machine" en "Maken" in het menu. De wizard Nieuwe virtuele machine verschijnt. Klik op de eerste pagina van de wizard op de knop Volgende. Voer op de tweede pagina de naam in van de virtuele machine die moet worden gemaakt, selecteer het type en de versie van het te installeren besturingssysteem. Selecteer op de volgende pagina's de hoeveelheid geheugen die beschikbaar is voor de virtuele computer en doorloop de procedure voor het maken van virtuele harde schijven. Controleer op de laatste pagina de ingevoerde parameters en klik op de knop Voltooien.

Stap 2

Open het configuratiedialoogvenster van de gemaakte virtuele machine. Markeer de machine in de lijst van VirtualBox Virtual Machine Manager. Klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde item in de lijst of selecteer het item "Machine" in het hoofdmenu. Selecteer Eigenschappen in het menu dat verschijnt.

Stap 3

Stel de opstartvolgorde, het aantal processors en virtualisatie-opties voor de virtuele machine in. Schakel in het eigenschappenvenster naar het gedeelte "Systeem". Klik op het tabblad Moederbord. In de Boot Order-lijst, met behulp van de knoppen ernaast, plaatst u het item Harde schijf eerst en CD / DVD-ROM als tweede. Stel de gewenste parameters in op de tabbladen "Processor" en "Versnelling".

Stap 4

Stel de parameters in voor de werking van het grafische subsysteem van de virtuele machine. Schakel over naar het gedeelte 'Weergave'. Stel de grootte van het videogeheugen van de virtuele videoadapter in.

Stap 5

Selecteer de distributiemedia van het besturingssysteem. Schakel over naar het gedeelte 'Media'. Markeer in de medialijst het virtuele optische station. Klik in de bedieningsgroep "Attributen" op de knop rechts van de vervolgkeuzelijst "Drive". In het menu dat verschijnt, selecteert u ofwel de fysieke schijf met de schijf met het installatieprogramma van het besturingssysteem, of klikt u op het item "Selecteer een optische schijfkopie …" en specificeert u het pad naar het afbeeldingsbestand.

Stap 6

Configureer de netwerkinstellingen. Schakel over naar het gedeelte 'Netwerk'. Schakel het vereiste aantal netwerkadapters in, selecteer hun verbindingstypes en stel indien nodig aanvullende parameters in.

Stap 7

Voer indien nodig aanvullende configuratie van de virtuele machine uit. Selecteer op de tabbladen Audio, COM-poorten en USB uw voorkeursopties. Klik OK.

Stap 8

Begin met het emuleren van uw computer met VirtualBox. Klik in het beheer van de virtuele machine op de knop "Start". Een nieuw venster van de draaiende virtuele machine wordt geopend. Installeer het besturingssysteem alsof u met een echte computer werkt. Ga verder met het werk.

Aanbevolen: