Zelf Je Moederbord Repareren

Inhoudsopgave:

Zelf Je Moederbord Repareren
Zelf Je Moederbord Repareren

Video: Zelf Je Moederbord Repareren

Video: Zelf Je Moederbord Repareren
Video: Samsung Smart TV Repareren UE40D5700 Smart TV Moederbord vervangen Bootloop Repair Replace Mainbord 2024, Mei
Anonim

Om een moederbord te repareren, hebt u speciale apparatuur nodig: een tester, een soldeerstation of een gassoldeerbout, een indicator van POST-codes. Daarnaast zijn vaardigheden in het werken met elektronische apparatuur en een soldeerbout vereist. Zelfs ongetrainde computergebruikers kunnen in sommige gevallen problemen met het moederbord zelf oplossen.

Zelf je moederbord repareren
Zelf je moederbord repareren

Noodzakelijk

Multimeter, schroevendraaierset, koelpasta, föhn, vergrootglas

instructies:

Stap 1

In het geval dat de computer niet opstart, moet u er eerst voor zorgen dat het moederbord defect is en niet een ander onderdeel van de computer. Doe hiervoor het volgende:

Koppel alle externe apparaten los van het moederbord: printer, luidsprekers, muis, toetsenbord en andere apparaten, koppel de draad van de resetknop van de computer los van het moederbord. Controleer de spanning op de BIOS-batterij, deze moet minimaal 2,9 V zijn. Reset de BIOS door de batterij 2 minuten uit te trekken of een speciale jumper te sluiten. Test de voeding door deze te vervangen door een waarvan u weet dat ze goed zijn.

Stap 2

Verwijder alle uitbreidingskaarten, RAM, diskettekabels van het moederbord, laat alleen de processor en de luidspreker (de luidspreker van de systeemeenheid) over. Als de luidspreker na het opstarten van de computer geluiden begon te maken, ligt de oorzaak van de storing niet in het moederbord, maar in de uitgeschakelde elementen. Om vervolgens het problematische element te bepalen, plaatst u de componenten één voor één, te beginnen met het RAM-geheugen, vervolgens de videokaart, enz. Nadat u elk element hebt toegevoegd, start u de computer totdat u het defecte knooppunt identificeert.

Stap 3

Als het moederbord defect is, inspecteer het dan. Let bij het inspecteren op de staat van de systeemkaartelementen: zwelling, zwart worden, mechanische schade en geur. Het is raadzaam om een vergrootglas te gebruiken voor inspectie.

Stap 4

Als u het moederbord niet zelf kunt doen herleven, is de oorzaak van de storing niet duidelijk en wilt u het niet voor reparatie opsturen, in dit geval kan het opwarmen van de chipset-chip helpen. Een van de redenen voor het falen van het moederbord is het slechte contact van de chip met het bord. En door de microschakelingen te verwarmen, kan het contact worden hersteld. Voor deze bewerking moet het moederbord van de systeemeenheid worden verwijderd. Om op te warmen heb je een bouwföhn nodig met een maximale luchttemperatuur van niet meer dan 250 graden. Snijd een gat in een stuk folie om de microschakeling te verwarmen (om andere elementen van het moederbord te beschermen tegen hoge temperaturen) en warm de chip op een afstand van 10 centimeter enkele minuten op. Vervang na het opwarmen het thermische vet op de chips.

Aanbevolen: