Zelf Een Harde Schijf Repareren

Inhoudsopgave:

Zelf Een Harde Schijf Repareren
Zelf Een Harde Schijf Repareren

Video: Zelf Een Harde Schijf Repareren

Video: Zelf Een Harde Schijf Repareren
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, April
Anonim

Er kunnen een groot aantal redenen zijn voor computerstoringen. Als uw besturingssysteem niet opstart, of als u het vaak opnieuw moet installeren, denk er dan eens over na om uw harde schijf te testen. Als gevolg van spanningspieken in het lichtnet, lijden de prestaties van harde schijven, en ze falen geleidelijk (en sommige tegelijk).

Zelf een harde schijf repareren
Zelf een harde schijf repareren

Noodzakelijk

Live-cd

instructies:

Stap 1

Neem een LiveCD van elke build. Dergelijke schijven kunnen worden gekocht in winkels die verschillende films, games en programma's verkopen. Het is ook vermeldenswaard dat afbeeldingen van dergelijke systemen gemakkelijk op internet kunnen worden gevonden en op schijf kunnen worden gebrand. Controleer alle gedownloade bestanden met antivirussoftware, aangezien virussen het systeem kunnen binnendringen. Het belangrijkste is dat de schijf programma's bevat voor het testen van harde schijven van verschillende fabrikanten. Start de computer op vanaf de optische schijf en stel de gewenste prioriteit in het gedeelte Boot BIOS van het moederbord in.

Stap 2

Voer het testprogramma voor de harde schijf uit. Het Victoria-programma zal bijvoorbeeld informatie geven over de staat van de harde schijf en deze testen op de aanwezigheid van BED-sectoren. Slechte sectoren zijn een teken dat de harde schijf defect is. In de regel scant dit programma de harde schijf enkele uren, en de tijd hangt grotendeels af van de grootte van de schijf, dus je zult enige tijd moeten wachten.

Stap 3

Als het programma slechte sectoren vindt, gebruikt u het hulpprogramma voor het herstellen van de harde schijf. Het hulpprogramma HDDRegenerator test bijvoorbeeld de harde schijf en corrigeert onmiddellijk de gevonden BED-sectoren. Aan het einde van het werk zal het programma het aantal gecorrigeerde slechte sectoren weergeven. Herhaal de procedure na een maand opnieuw. Als er opnieuw slechte sectoren worden gevonden, moet de harde schijf hoogstwaarschijnlijk worden gewijzigd, omdat het niet de moeite waard is om er informatie op op te slaan (en nog meer om het systeem te installeren).

Stap 4

Als de lichten in uw huis vaak knipperen of helemaal uitgaan, installeer dan een ononderbroken stroomvoorziening. Door spanningspieken kunt u niet alleen uw gegevens op de harde schijf kwijtraken, maar ook de belangrijkste computeronderdelen - de voeding en het moederbord.

Aanbevolen: