Een Connector Krimpen

Inhoudsopgave:

Een Connector Krimpen
Een Connector Krimpen

Video: Een Connector Krimpen

Video: Een Connector Krimpen
Video: CRIMP CONNECTORS how to crimp EASILY u0026 SAFELY – by VOG (VegOilGuy) 2024, Mei
Anonim

Bij het organiseren van kleine lokale netwerken en het distribueren van toegang tot internet, is het vaak nodig om speciale datatransmissiekabels tussen computers te gebruiken. Connectoren voor het aansluiten van kabels moeten volgens bepaalde regels worden geïnstalleerd, het succes van het aansluiten van een pc op een netwerk hangt hier grotendeels van af.

Een connector krimpen
Een connector krimpen

Noodzakelijk

  • - kabel (twisted pair);
  • - RJ-45-connectoren;
  • - speciaal krimptang (of platte schroevendraaier en scherp mes).

instructies:

Stap 1

Hiervoor wordt in de regel een UTP (unshielded twisted pair) kabel gebruikt. Het bevat 4 paar gekleurde koperdraden, die in een bepaalde volgorde in RJ-45-connectoren moeten worden gestoken en zorgvuldig moeten worden gekrompen.

Er zijn twee manieren om dergelijke kabels aan te sluiten:

1. PC-Switch (verbinding van meerdere computers via een "tussenpersoon")

2. PC - PC (directe aansluiting van twee computers of twee schakelaars)

Nadat u het type verbinding (bedradingsschema) hebt gekozen, gaat u verder met de voorbereiding van de kabel.

Een connector krimpen
Een connector krimpen

Stap 2

Gebruik een speciale krimptang om de kabel snel en nauwkeurig te krimpen. Het is niet nodig om het te kopen, je kunt het gewoon tijdelijk aan je vrienden vragen. De uitdaging is om de uiteinden van de kabel precies af te snijden, de totale mantel tot een bepaalde diepte te verwijderen en de connectoren te krimpen. Het is best moeilijk en de tool heeft hiervoor alle benodigde tools. Vooral het precieze krimpmechanisme is belangrijk. Als je zo'n tool niet hebt, kun je proberen alles te doen met een platte schroevendraaier en een mes. Maar voor beginners is deze optie niet geschikt.

Stap 3

Strip de buitenste isolatie van de kabel tot een diepte van 1, 2-1, 5 cm. Voor een ronde kabel, knip deze lichtjes door, lichtjes draaiend in het stripgebied. U moet handmatig een stuk isolatie langs de inkeping verwijderen.

Leid de twisted pair-draden in één vlak in de volgorde die wordt bepaald door het geselecteerde schema. Lijn alle draden uit en knip ze opnieuw door.

Stap 4

Leid de draden in de RJ-45-connector. Doe dit voorzichtig zonder de lay-out te verstoren. Als gevolg hiervan moeten alle draden tegen het uiteinde van de connector rusten. Kijk goed naar het einde en zorg ervoor dat alle geleiders het einde hebben bereikt.

Stap 5

Steek de connector in de crimper-aansluiting totdat deze stopt en druk voorzichtig op de handgrepen. Door de hendels te sluiten, drukt u daarbij de aansluitpennen in de daarin gelegde geleiders. Tegelijkertijd sluit de crimper de vlag aan de achterkant van de connector, waardoor de kabel niet kan ontsnappen. De krimp aan één kant van de kabel is voltooid. Krimp de andere kant volgens het gekozen schema.

Een connector krimpen
Een connector krimpen

Stap 6

Als er geen krimptang beschikbaar is, gebruik dan een scherp mes en een schroevendraaier. Snijd met een mes voorzichtig de bescherming en geleiders door en druk met een schroevendraaier de connectorpinnen achter elkaar in de koperdraad. Plaats een stuk triplex onder de connector om te voorkomen dat de tafel per ongeluk wordt beschadigd. Zorg ervoor dat alle 8 contacten gelijkmatig worden ingedrukt. Druk ten slotte op het plastic vergrendelingslipje.

Aanbevolen: