Hoe Een Computerkabel Te Krimpen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Computerkabel Te Krimpen?
Hoe Een Computerkabel Te Krimpen?

Video: Hoe Een Computerkabel Te Krimpen?

Video: Hoe Een Computerkabel Te Krimpen?
Video: How To Make RJ45 Network Patch Cables - Cat 5E and Cat 6 2024, Mei
Anonim

Momenteel kun je in gespecialiseerde winkels gemakkelijk een kant-en-klaar patchsnoer vinden voor het maken van een lokaal netwerk. Maar er zijn ook gevallen waarin u er geen kunt vinden of de kabel niet lang genoeg is. Wat te doen? In dit geval krimpen we zelf de netwerkkabel.

Hoe een computerkabel te krimpen?
Hoe een computerkabel te krimpen?

Noodzakelijk

  • Twisted pair-kabel
  • 2 RJ-45-stekkers
  • Krimptang (een dunne platte schroevendraaier kan worden gebruikt, maar wordt ten zeerste afgeraden)
  • Externe isolatiestripper (stripper of scherp mes)

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst welk type krimp je nodig hebt Straight-through of Crossover. Een directe crimp wordt meestal gebruikt om een computer en een switch aan te sluiten, en een cross-crimp wordt gebruikt om twee pc's aan te sluiten (hoewel de meeste moderne netwerkkaarten de kabel zelf kunnen "omdraaien" en een directe crimp volstaat, maar je moet aan de veilige kant zitten).

Stap 2

Voor een rechte krimp neemt u de kabel en verwijdert u de bovenisolatie aan beide zijden op een afstand van 3 cm van de randen. Vervolgens stellen we kleine gekleurde draden op een rij samen in de volgende volgorde van links naar rechts: wit-oranje, oranje, wit-groen, blauw, wit-blauw, groen, wit-bruin, bruin.

Stap 3

Knijp stevig in de gekleurde geleiders om ze in deze volgorde vast te zetten en verwijder het overtollige, laat 1 cm ongevlochten. Pak de RJ-45-stekker met de vergrendeling naar beneden en steek de kabel voorzichtig in zodat de niet-getwiste draden het uiteinde van de metalen pinnen van de stekker en de kabelmantel aan de daarvoor bestemde vergrendelingen.

Stap 4

Controleer nogmaals de juiste volgorde van de gekleurde draden en steek de stekker zo ver mogelijk in de krimptang en druk stevig aan. Zorg ervoor dat de tang niet scheef staat tijdens het krimpen, dit kan leiden tot een defect in het contact. Een verwarde reeks gekleurde draden zal leiden tot gegevensverlies en een niet-werkend netwerk.

Stap 5

Trek op dezelfde manier aan het andere uiteinde van de kabel. Bij rechte krimp is de volgorde van gekleurde geleiders aan beide uiteinden van het patchsnoer hetzelfde

Stap 6

Doe hetzelfde voor kruiscrimps, met één enkele uitzondering. We krimpen het ene uiteinde van de kabel zoals hierboven beschreven, en in het tweede veranderen we de volgorde van gekleurde geleiders in het volgende: wit-groen, groen, wit-oranje, blauw, wit-blauw, oranje, wit-bruin, bruin.

Aanbevolen: