Een Netwerkkabel Krimpen Zonder Gereedschap Without

Inhoudsopgave:

Een Netwerkkabel Krimpen Zonder Gereedschap Without
Een Netwerkkabel Krimpen Zonder Gereedschap Without

Video: Een Netwerkkabel Krimpen Zonder Gereedschap Without

Video: Een Netwerkkabel Krimpen Zonder Gereedschap Without
Video: SCAMMERS proberen STIEKEM MIJN CAM aan te zetten! - #31 2024, April
Anonim

Om meerdere computers met elkaar of met verschillende netwerkapparaten te verbinden - modems, routers, netwerkhubs, enz. - wordt een kabel gebruikt die "twisted pair" wordt genoemd. Er is een speciaal gereedschap om er een punt aan te bevestigen - een crimper. De noodzaak om het thuis of op kantoor te gebruiken, ontstaat echter om de paar jaar, dus als er een tijdje geen manier is om een crimper te krijgen, is het niet nodig om het te kopen - je kunt het doen met geïmproviseerde middelen.

Een netwerkkabel krimpen zonder gereedschap without
Een netwerkkabel krimpen zonder gereedschap without

Het is nodig

Mes, platte schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Begin met het strippen van de buitenste plastic isolatie van het gewenste uiteinde van de kabel. Om dit te doen, meet en markeert u de afstand gelijk aan een halve inch - ongeveer 12,5 mm. Dit kan met een liniaal of door een punt aan de kabel te bevestigen. Als er een nylondraad in de vlecht is geplaatst samen met de verbindingsdraden, gebruik deze dan - trek deze weg van het uiteinde van de kabel en iets opzij om de plastic isolatie op de gewenste lengte te scheuren. Deze methode garandeert schade aan de isolatie van de draden in de vlecht. Als er geen speciale draad in de kabel zit die u gebruikt, voer deze handeling dan voorzichtig uit met een mes.

Stap 2

Wikkel alle vier getwiste paren af en plaats de bedrading in de volgorde die overeenkomt met het type verbinding - voor communicatie tussen twee computers mag dit niet hetzelfde zijn als bijvoorbeeld voor het aansluiten van een netwerkkaart op een router. Nadat u deze draden eerder hebt rechtgetrokken, steekt u ze allemaal in de overeenkomstige groef van de kabelschoen en duwt u ze vervolgens naar binnen totdat ze niet verder kunnen. In dit geval zullen de scherpe binnenranden van de tipcontacten door de plastic huls van elke bedrading snijden en een betrouwbare verbinding vormen. Dit ontwerp van de punt maakt het mogelijk om te doen zonder de draden te strippen.

Stap 3

Draai de punt om met de vergrendeling van u af en druk het plastic in elk van de acht groeven met een schroevendraaier, zodat alle draden op deze manier worden vastgezet. Doseer de druk op de juiste manier - als u het overdrijft, loopt u het risico de punt te breken, en onvoldoende fixatie kan ertoe leiden dat de connector tijdens het verbindingsproces wordt losgekoppeld van de draden. Als u klaar bent, plaatst u het plastic inzetstuk in de opening aan de basis van de punt - dit kleine stukje moet bij de connector worden geleverd. Als je de afstand van een halve inch in de eerste stap correct hebt gemeten, moet de UTP-kabel onder dit gat een ongeopende buitenste vlecht hebben. Druk ook met een schroevendraaier op het inzetstuk en bevestig de punt op de buitenmantel van de kabel.

Aanbevolen: