Selectie Van Mappen Op Het Bureaublad Verwijderen

Inhoudsopgave:

Selectie Van Mappen Op Het Bureaublad Verwijderen
Selectie Van Mappen Op Het Bureaublad Verwijderen

Video: Selectie Van Mappen Op Het Bureaublad Verwijderen

Video: Selectie Van Mappen Op Het Bureaublad Verwijderen
Video: Mappen verwijderen onder Windows 10 2024, Mei
Anonim

Soms worden snelkoppelingen op het bureaublad plotseling gemarkeerd. De redenen voor dit effect kunnen verschillend zijn. Probeer daarom een aantal acties uit te voeren om ongewenste selectie van bureaubladelementen te verwijderen. Klik op de knop "Start". Ga met de muis naar het rechterpaneel in het menu Start en zoek het item "Configuratiescherm", klik erop met de muis. Er wordt een nieuw menu geopend. Selecteer daarin "Systeem". Er wordt basisinformatie over de computer weergegeven. Klik in het linkerdeelvenster op het item "Geavanceerd". Selecteer vervolgens "Prestatie-opties". Er verschijnt een venster met tabbladen. Klik op het tabblad "Visuele effecten" en schakel vervolgens het selectievakje naast "Schaduwen werpen met pictogrammen op het bureaublad" uit in het selectievakje. Ga terug naar je bureaublad en controleer of de selectie is verdwenen. Zo niet, ga dan verder met de bewerkingen.

Selectie van mappen op het bureaublad verwijderen
Selectie van mappen op het bureaublad verwijderen

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start". Beweeg de muis naar het rechterpaneel in het menu "Start" en zoek het item "Configuratiescherm", klik erop met de muis. Er wordt een nieuw menu geopend. Selecteer daarin het item "Systeem". Er wordt basisinformatie over de computer weergegeven. Klik in het linkerdeelvenster op het item "Geavanceerd". Selecteer vervolgens Prestatie-opties. Er verschijnt een venster met tabbladen. Klik op het tabblad "Visuele effecten" en verwijder vervolgens het selectievakje uit het selectievakje naast "Schaduwen werpen met pictogrammen op het bureaublad". Ga terug naar je bureaublad en controleer of de selectie is verdwenen. Zo niet, ga dan verder met de bewerkingen.

Stap 2

Er kunnen schaduwen verschijnen nadat een afbeelding is gedownload. Dan moet je het volgende doen: open "Start" opnieuw, daarin - "Configuratiescherm". Selecteer vervolgens het item "Scherm" in het menu dat wordt geopend. Er verschijnt een menu met tabbladen. Klik op het tabblad "Bureaublad", klik daarin op het item "Desktopinstellingen". Er verschijnen weer tabbladen, kies "Web". Zoek daarin "Bureaubladelementen repareren" en schakel het selectievakje naast het item uit.

Stap 3

Een alternatieve optie is om de muis over het bureaublad te bewegen en op de rechtertoets te drukken. Selecteer in het geopende venster het item "Eigenschappen". Klik vervolgens op het item "Desktop", selecteer daarin "Desktop-instellingen". In sommige versies bestaat zo'n item niet, dan moet u op de optie "Geavanceerd" klikken. Van daaruit gaan we naar "Web". Verwijder vervolgens alle vinkjes in dit gedeelte.

Stap 4

U kunt de markering van specifieke snelkoppelingen verwijderen. Om dit te doen, beweegt u de muis over de snelkoppeling en klikt u vervolgens op de rechtermuisknop. Schakel het selectievakje naast 'Items vastzetten op bureaublad' uit.

Stap 5

Als geen van het bovenstaande helpt, controleer dan of de kleurweergave correct is ingesteld. Klik op "Start", dan - "Weergeven", klik op het tabblad "Opties", in het item "Kleurweergave", vink het vakje naast "Hoogste" aan.

Aanbevolen: