Hoe Het Prullenbakpictogram Van Het Bureaublad Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Prullenbakpictogram Van Het Bureaublad Te Verwijderen
Hoe Het Prullenbakpictogram Van Het Bureaublad Te Verwijderen

Video: Hoe Het Prullenbakpictogram Van Het Bureaublad Te Verwijderen

Video: Hoe Het Prullenbakpictogram Van Het Bureaublad Te Verwijderen
Video: Prullenbak verwijderen van het bureaublad in Windows 10 2024, April
Anonim

Dankzij de mogelijkheden van de besturingssystemen van de Windows-familie kunnen gebruikers het uiterlijk aanpassen aan hun voorkeuren. Het standaard verwijderen van het prullenbakpictogram is echter niet in alle versies voorzien en niet iedereen kan dit alleen oplossen.

Hoe het prullenbakpictogram van het bureaublad te verwijderen
Hoe het prullenbakpictogram van het bureaublad te verwijderen

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende opties om dit probleem op te lossen in het besturingssysteem Windows XP. Start Register-editor. Selecteer hiervoor "Start" -> "Uitvoeren", typ regedit in het veld en klik op "OK". Zoek de tak HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerDesktopNameSpace en verwijder de subsleutel {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}.

Stap 2

Een andere optie wordt ook geassocieerd met het bewerken van het register. Start de editor (Start -> Uitvoeren, regedit) en zoek de HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerHideDesktopIconsClassicStartMenu en HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerHideDesktopIconsNewStartPanel takken. Zoek de DWORD-parameter {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}, waarbij de waarde 0 de prullenbak op het bureaublad aangeeft en de waarde 1 - deze verbergt. Als er geen parameter is, maakt u deze aan. Stel de waarde in op 1.

Stap 3

De volgende optie vereist geen handmatige bewerking van het register. Selecteer "Start" -> "Uitvoeren", voer gpedit.msc in het veld in en klik op "OK". Selecteer in de "Gebruikersconfiguratie" het item "Beheersjablonen" en dubbelklik vervolgens op het item "Desktop". Dubbelklik op "Verwijder prullenbakpictogram van bureaublad". Open het tabblad "Status" en selecteer "Ingeschakeld", klik op "OK". Klik daarna met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer "Vernieuwen".

Stap 4

Je kunt ook een van de tweaker-programma's gebruiken (bijvoorbeeld Tweak UI, XP Tweaker, etc.). Dankzij de functionaliteit van dergelijke toepassingen kunt u het prullenbakpictogram van het bureaublad verbergen. Zoek het artikel dat verantwoordelijk is voor het weergeven van de winkelwagen en vink het bijbehorende vakje aan.

Stap 5

Andere methoden werken in het Windows 7-besturingssysteem. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer "Personaliseren". Klik op de koppeling Bureaubladpictogrammen wijzigen aan de rechterkant van het venster. Schakel het selectievakje naast "Prullenbak" uit. Klik vervolgens op "OK".

Stap 6

De Starter- en Home Basic-versies van Windows 7 missen de personalisatiefunctie. Om in deze versies de Prullenbak van het bureaublad te verwijderen, start u de Register-editor, zoekt u de tak HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesCLSID en verwijdert u de subsleutel {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}.

Aanbevolen: