Een Systeemopstartdiskette Maken

Inhoudsopgave:

Een Systeemopstartdiskette Maken
Een Systeemopstartdiskette Maken

Video: Een Systeemopstartdiskette Maken

Video: Een Systeemopstartdiskette Maken
Video: How to create a Windows 10 Installation USB 2024, Mei
Anonim

In veel gevallen is een speciale schijf vereist om het besturingssysteem in een werkende staat te herstellen. Dankzij de mogelijkheden van Windows Seven kunt u zo'n schijf maken zonder extra programma's te gebruiken.

Een systeemopstartdiskette maken
Een systeemopstartdiskette maken

Noodzakelijk

DVD-schijf

instructies:

Stap 1

Zet uw computer aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Open het startmenu en ga naar het configuratiescherm. Selecteer het menu "Systeem en beveiliging". Ga in het menu dat wordt geopend naar het item "Back-up en herstel".

Stap 2

Zoek aan de rechterkant van het menu het item "Herstelschijf maken". Selecteer het station waar de lege dvd is geplaatst en klik op de knop Schijf branden. Wacht tot het maken van de opstartschijf is voltooid.

Stap 3

Voor succesvol gebruik van deze schijf is het aan te raden om een image van het besturingssysteem te maken. Om dit proces uit te voeren, gaat u naar het item "Een systeemimage maken". Selecteer de partitie op uw harde schijf of draagbare USB-drive waar u de gemaakte afbeelding wilt plaatsen. Klik volgende".

Stap 4

Er wordt een venster geopend met een lijst met partities waarvan een back-up moet worden gemaakt. Klik op de knop Afbeelding maken om het proces te starten.

Stap 5

Als u een schijf moet maken van waaruit u een besturingssysteem kunt installeren, heeft u een speciaal programma nodig. Zoek eerst het afbeeldingsbestand van de installatieschijf en download het.

Stap 6

Installeer het Nero Burning Rom-programma. Start het op. Selecteer in het eerste menu de optie DVD-ROM (Boot). Geef in het menu Downloaden het pad op naar het eerder gedownloade ISO-bestand. Het wordt aanbevolen om een afbeeldingsbestand van dit formaat te gebruiken.

Stap 7

Klik op de knop Nieuw. Voeg geen extra bestanden toe aan deze schijf. Klik op de knop "Opnemen". Stel in het menu dat verschijnt de schrijfsnelheid van de toekomstige opstartschijf in. De aanbevolen snelheidswaarde is in dit geval 8x. Activeer het item "Schijf voltooien".

Stap 8

Plaats een lege dvd in uw schijflezer. Klik op de knop Branden. Wacht tot het proces voor het maken van de opstartschijf is voltooid. Controleer de prestaties van de gebrande schijf.

Aanbevolen: