Een Kolom Markeren

Inhoudsopgave:

Een Kolom Markeren
Een Kolom Markeren

Video: Een Kolom Markeren

Video: Een Kolom Markeren
Video: Voorwaardelijke opmaak 2024, Mei
Anonim

De Microsoft Office-suite bevat Word, Outlook, Excel, PowerPoint en andere programma's die worden gebruikt om verschillende documenten te maken. De aangemaakte bestanden kunnen in het Windows-besturingssysteem worden geopend om bijvoorbeeld de eerder ingevoerde gegevens te bewerken.

Een kolom markeren
Een kolom markeren

Noodzakelijk

  • - Persoonlijke pc;
  • - Microsoft Office:
  • - toetsenbord muis.

instructies:

Stap 1

Informatie die in een Word-document wordt ingevoerd, kan zowel in tekstvorm als in de vorm van een tabel worden uitgedrukt. Deze laatste worden vaak gebruikt om numerieke en tekstgegevens te ordenen. Ze worden ook gebruikt om tekst op te splitsen in meerdere kolommen - kolommen.

Stap 2

Gebruik de opdracht Tabel, Invoegen, Tabel om een lege tabel in een Word-document in te voegen. In het venster dat verschijnt, moet u het aantal kolommen en rijen instellen en op de knop OK klikken. De gemaakte tabel zal verschijnen waar de tekstcursor was

Stap 3

Het snijpunt van rijen en kolommen wordt een cel genoemd. Ze zijn allemaal aangegeven door dunne ononderbroken lijnen. Elke tekst wordt ingevoerd in de cel waar de tekstcursor staat. Om tabelelementen te selecteren, bijvoorbeeld een kolom, moet de muisaanwijzer worden verplaatst naar het gebied dat niet door de tekst wordt ingenomen - deze moet de vorm hebben van een verticale schuine pijl. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op deze pijl. Als u de selectie wilt deselecteren, klikt u met de linkermuisknop binnen of buiten de tabel.

Stap 4

Een van de programma's in de Microsoft Office-suite, een hele rekenmachine voor rekenbladen, is Excel. Het wordt vaak gebruikt om verschillende tabellaire berekeningen te maken.

Stap 5

Elk blad van een Excel-document is een raster dat bestaat uit kolommen en rijen. Slechts één cel van het tabelblad kan actief zijn. Er verschijnt een vetgedrukt vak omheen met een markering voor automatisch aanvullen. Zelfs als u meerdere cellen selecteert, blijft er één wit. De tekst die u met het toetsenbord typt, wordt alleen in deze cel weergegeven.

Stap 6

De eenvoudigste manier om een kolom te selecteren, is door met de linkermuisknop op de actieve cel te klikken, en zonder de muisknop los te laten, de cursor naar het frame omhoog / omlaag / links / rechts te verplaatsen.

Stap 7

Als u met de rechtermuisknop in een kolomkop klikt, verschijnt een verticale pijl en een selectie over de hele kolom. Een dergelijke selectie kan van kolom naar kolom worden overgebracht door met de linkermuisknop op de pijl bovenaan te klikken. Om de gegevens in de geselecteerde kolom te wijzigen, maakt u een van de cellen actief door op F2 op uw toetsenbord te klikken.

Aanbevolen: