Een Lijn Markeren

Inhoudsopgave:

Een Lijn Markeren
Een Lijn Markeren

Video: Een Lijn Markeren

Video: Een Lijn Markeren
Video: 8.3 Softshackle splitsen aan een lijn 2024, Mei
Anonim

Een computermuis is al lang een integraal onderdeel van elke computer. Met zijn hulp is het handig om met elke tekst te werken, bestanden te selecteren, verplaatsen en kopiëren en veel ander nuttig werk te doen. In dit artikel zullen we het hebben over het uitvoeren van bewerkingen met tekst met de muis, namelijk over het selecteren van tekst.

Er zijn verschillende manieren om een lijn te markeren
Er zijn verschillende manieren om een lijn te markeren

instructies:

Stap 1

Het is het handigst om een blok als volgt te selecteren: plaats de muiscursor aan het begin van de gewenste tekst, druk op LMB (linkermuisknop) en sleep de cursor over de tekst zonder uw vinger van de knop te halen. In dit geval worden de lijnen gemarkeerd of gemarkeerd. Nadat u de cursor naar het einde van het gewenste fragment hebt verplaatst, laat u de muisknop los en markeert u het einde van het blok.

Stap 2

Op deze manier kunt u een stuk tekst van elk formaat selecteren. Deze methode is echter handig wanneer de grootte van het tekstfragment de schermgrootte niet overschrijdt. Anders moet u de muisaanwijzer over de tekst slepen en tegelijkertijd over het scherm scrollen. Opgemerkt moet worden dat dit niet erg handig is. De muis beweegt zich immers heel snel door de tekst, dus het is bijna onmogelijk om de exacte plaats van zijn stop te bepalen.

Stap 3

De markering van woorden, alinea's, regels en zinnen is als volgt:

Om een woord te selecteren, beweegt u de muisaanwijzer over het woord, wijst u het aan en klikt u tweemaal op LMB;

Om een hele alinea te selecteren, beweegt u de muisaanwijzer ergens op een willekeurige regel van de alinea en drukt u drie keer op LMB;

Om een lijn te selecteren, verplaatst u de muisaanwijzer naar de linkermarge en plaatst u deze naast de gewenste lijn. De aanwijzer moet de vorm hebben van een pijl die naar boven en naar rechts wijst. Klik eenmaal om één regel te selecteren. Als u meerdere regels tegelijk wilt selecteren, klikt u op LMB en verplaatst u de cursor naar het gewenste aantal regels omhoog of omlaag;

Als u ten slotte een zin moet selecteren, beweegt u de muisaanwijzer over een deel ervan, houdt u de Ctrl-toets ingedrukt en klikt u op LMB.

Stap 4

En hier is nog een manier waarmee u een willekeurig aantal regels, alinea's en in het algemeen de hele tekst als geheel kunt selecteren. De methode is trouwens vrij oud en bewezen:

Plaats de muisaanwijzer aan het begin van de tekst en klik op LMB. Blader vervolgens door het document met behulp van het muiswiel of de schuifbalk. De muiscursor moet op zijn plaats blijven, dus gebruik de pijltjestoetsen niet om door de tekst te scrollen. Nu moet je op de Shift-toets drukken en op het gewenste punt op LMB klikken. Laat de Shift-toets pas los als er een stuk tekst is geselecteerd. Deze methode is erg handig, vooral wanneer, om helemaal aan het einde van het blok te komen, het document moet worden gescrolld.

Aanbevolen: