Hoe De Beheerder Bij Inloggen Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Beheerder Bij Inloggen Uit Te Schakelen
Hoe De Beheerder Bij Inloggen Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Beheerder Bij Inloggen Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Beheerder Bij Inloggen Uit Te Schakelen
Video: Hoe Windows 10 loginwachtwoord en vergrendelscherm uit te schakelen 2024, April
Anonim

Het wijzigen van gebruikersaccounts, inclusief het wijzigen van wachtwoorden, wordt in Windows uitgevoerd via een speciale controlepaneel-applet. Om het te starten, moet u inloggen op het systeem met beheerdersrechten, maar soms is dit onmogelijk - het wachtwoord kan voor altijd verloren gaan. In dergelijke gevallen kunt u het beheerderswachtwoord opnieuw instellen wanneer u zich aanmeldt, met programma's van derden of door alles handmatig te doen. De tweede methode wordt hieronder beschreven.

Hoe de beheerder bij inloggen uit te schakelen
Hoe de beheerder bij inloggen uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Om het beheerderswachtwoord opnieuw in te stellen, moet u bij het opstarten van het besturingssysteem toegang krijgen tot de opdrachtregelinterface op het wachtwoordscherm. Om dit te doen, moet u eerst opstarten zonder het hoofdsysteem te gebruiken om wijzigingen aan te brengen in het systeemregister. Gebruik elke optie die voor u beschikbaar is: een installatieschijf, een herstelschijf, een tweede besturingssysteem, LiveCD's of Windows PE.

Stap 2

Als u opstart vanaf een installatieschijf of een herstelschijf, klikt u nadat het taalselectievenster is weergegeven op de knop "Volgende" en selecteert u "Systeemherstel". Klik nogmaals op "Volgende" en klik op de link "Opdrachtprompt".

Stap 3

Start vanuit de CLI de Register-editor - typ regedit en druk op Enter.

Stap 4

Selecteer de regel HKEY_LOCAL_MACHINE, open de sectie Bestand in het menu van de editor en selecteer de opdracht Load Hive.

Stap 5

Ga in het geopende dialoogvenster naar het systeemstation, open de map waarin het besturingssysteem is geïnstalleerd en daarin de map System32. Zoek in deze map het systeembestand (het heeft geen extensie), selecteer het en klik op de knop "Openen". U wordt gevraagd een naam in te voeren voor de geladen component - typ bijvoorbeeld killAdmin en klik op OK.

Stap 6

Ga in de register-editor naar de Setup-tak van de gemaakte component - HKEY_LOCAL_MACHINE / killAdmin / Setup. Dubbelklik op de parameter CmdLine om het bewerkingsvenster te openen, typ cmd.exe in het veld "Waarde" en klik op OK. Stel op dezelfde manier de waarde in op 2 in de parameter SetupType.

Stap 7

Selecteer de gedownloade en bewerkte killAdmin-component en vouw opnieuw de sectie Bestand uit in het editormenu. Selecteer deze keer de opdracht Unload Hive en klik op Ja wanneer de toepassing u vraagt om de bewerking te bevestigen.

Stap 8

Sluit de Register-editor, CLI en start een herstart van de computer. Vergeet niet de installatieschijf te verwijderen.

Stap 9

Voordat u het besturingssysteem opent, verschijnt een opdrachtregelinterface - typ de opdracht net user, voer de naam van de beheerder in en een nieuw wachtwoord voor hem na een spatie na een spatie. De naam moet tussen aanhalingstekens staan als deze ook een spatie bevat. Als u de namen van de computergebruikers niet meer weet, typt u net user zonder extra parameters en drukt u op Enter - een volledige lijst met gebruikers verschijnt op het scherm.

Stap 10

Ga dan verder met inloggen op het besturingssysteem op de gebruikelijke manier - selecteer het beheerderspictogram en voer het wachtwoord in dat u zojuist hebt opgegeven.

Aanbevolen: