Services Starten In Windows XP

Inhoudsopgave:

Services Starten In Windows XP
Services Starten In Windows XP

Video: Services Starten In Windows XP

Video: Services Starten In Windows XP
Video: Default Startup Services in Windows® XP Professional 2024, Mei
Anonim

In het besturingssysteem Windows XP is het mogelijk om services handmatig te starten. Zo kunt u hun werk controleren en de bronnen van uw computer correct toewijzen. U kunt de services selecteren en inschakelen die u het meest nodig heeft.

Services starten in Windows XP
Services starten in Windows XP

Noodzakelijk

Computer met Windows XP

instructies:

Stap 1

Hier zijn een paar manieren om services in Windows XP in te schakelen. De eerste manier is als volgt. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer". Er verschijnt een contextmenu waarin u "Beheren" selecteert. Het venster Computerbeheer wordt geopend. Zoek aan de rechterkant de regel "Services en toepassingen" en dubbelklik erop. Selecteer in het volgende venster de regel "Services", dubbelklik er ook op met de linkermuisknop.

Stap 2

Er verschijnt een lijst met alle services. Zoek degene die u wilt starten in de lijst en klik erop met de linkermuisknop. In het venster aan de linkerkant verschijnt een beschrijving van de service die u hebt geselecteerd. Klik erop met de rechtermuisknop. Selecteer vervolgens "Uitvoeren" in het contextmenu. Sluit vervolgens alle vensters. Start uw computer opnieuw op en de door u gekozen service wordt gestart.

Stap 3

Als u de naam kent van de service die u wilt starten, dan is de tweede methode beter voor u, omdat deze sneller is. Klik op Begin. Selecteer "Alle programma's" en vervolgens - "Standaardprogramma's". Klik in standaardprogramma's op "Command Line".

Stap 4

Op de opdrachtregel kunt u de start van de service activeren. Voer hiervoor het commando Sc config start = enable in en druk op de Enter-toets. Na een seconde verschijnt er een melding dat de door u geselecteerde service wordt gestart. Sluit vervolgens de opdrachtprompt en start uw computer opnieuw op. Als er een melding verschijnt dat de opdracht die je hebt ingevoerd geen interne of externe opdracht, een uitvoerbaar programma of bestand is, dan heb je de verkeerde servicenaam ingevoerd.

Stap 5

Om sommige services te beheren, moet uw account beheerdersrechten hebben, anders kunt u het niet starten. Gebruik de opdracht Sc.exe op de opdrachtregel voor meer informatie over services.

Aanbevolen: