Een Lokaal Netwerk Delen

Inhoudsopgave:

Een Lokaal Netwerk Delen
Een Lokaal Netwerk Delen

Video: Een Lokaal Netwerk Delen

Video: Een Lokaal Netwerk Delen
Video: Mappen delen in Windows 10 - How to (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Het openen (delen) van bestanden van de geselecteerde map op het lokale netwerk vereenvoudigt het gezamenlijke werk van gebruikers aanzienlijk. Strikt genomen is het lokale netwerk hiervoor bedoeld. De procedure is iets anders in verschillende versies van Windows OS.

Een lokaal netwerk delen
Een lokaal netwerk delen

instructies:

Stap 1

Roep het contextmenu op van de map die is geselecteerd om te openen (delen) in het lokale netwerk door met de rechtermuisknop te klikken en het item "Eigenschappen" te gebruiken (voor OS Windows XP-versie). Ga naar het tabblad "Toegang" van het dialoogvenster dat wordt geopend. Vink het selectievakje 'Deze map delen' aan in de groep 'Netwerk delen en beveiliging'. Typ de gewenste waarde voor de naam van de map die moet worden gedeeld op de regel Share Name. Schakel het selectievakje 'Bewerken van bestanden via het netwerk toestaan' in als u andere gebruikers wilt toestaan de geselecteerde map te bewerken. Autoriseer het aanbrengen van wijzigingen door op de knop OK te klikken en wacht tot het palmsymbool onder de gedeelde map verschijnt (voor OS Windows XP-versie).

Stap 2

Open het hoofdsysteemmenu van Windows versie 7 door op de knop "Start" te klikken en ga naar het knooppunt "Configuratiescherm". Vouw de link "Netwerk en internet" uit en vouw het gedeelte "Netwerkcentrum" uit. Gebruik de knop "Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen" en vink het selectievakje aan van het veld "Delen inschakelen, …" van de paragraaf "Toegang tot gedeelde mappen". Vink het selectievakje "Met wachtwoord beveiligd delen uitschakelen" aan in het gedeelte "Met wachtwoord beveiligd delen" en autoriseer de opdracht door op de knop "Wijzigingen opslaan" te klikken.

Stap 3

Roep het contextmenu op van de map die is geselecteerd om te delen in het lokale netwerk door met de rechtermuisknop te klikken en de opdracht "Eigenschappen" te gebruiken. Selecteer het tabblad Delen van het dialoogvenster dat wordt geopend en gebruik de knop Geavanceerde instellingen. Typ de gewenste naam van de gedeelde map in het veld "Share name" en vink het vakje naast "Share this folder" aan. Autoriseer de toepassing van de opgeslagen wijzigingen door op OK te klikken (voor OS Windows versie 7).

Aanbevolen: