Een Lokaal Netwerk Opzetten Met Een Server

Inhoudsopgave:

Een Lokaal Netwerk Opzetten Met Een Server
Een Lokaal Netwerk Opzetten Met Een Server

Video: Een Lokaal Netwerk Opzetten Met Een Server

Video: Netwerken voor beginners deel 1: Infrastructuur en IP plan 2022, December
Anonim

Soms is het nodig om een ​​lokaal netwerk te creëren waarin een van de computers als server zal fungeren. Dit wordt gedaan om alle andere apparaten toegang tot internet te geven.

Een lokaal netwerk opzetten met een server
Een lokaal netwerk opzetten met een server

Het is nodig

Netwerkhub, netwerkkabels

instructies:

Stap 1

Begin met het maken van zo'n netwerk door een servercomputer te kiezen. Het moet krachtig genoeg zijn om de informatiestromen die erdoorheen gaan naar andere computers of laptops te verwerken. Een andere belangrijke vereiste is een tweede netwerkadapter.

Stap 2

Sluit de internetverbinding aan op de geselecteerde computer. Configureer internettoegang voor dit apparaat.

Stap 3

Koop een netwerkhub (switch). Het is noodzakelijk om de verbinding van andere computers of laptops met de servercomputer te verzekeren.

Stap 4

Sluit de hub aan op de tweede netwerkadapter van de computer en de rest van de apparaten op het toekomstige netwerk.

Stap 5

Open de instellingen voor de internetverbinding op de hostcomputer. Selecteer het tabblad "Toegang". Open de internettoegang voor een lokaal netwerk dat is gebouwd met behulp van een netwerkhub. Na het toepassen van de parameters moet het IP-adres van de tweede netwerkadapter 192.168.0.1 zijn.

Stap 6

Zet de rest van de computers op het lokale netwerk aan. Open het Netwerkcentrum op een van hen. Ga naar de eigenschappen van uw LAN-verbinding. Ga naar "Internet Protocol TCP / IP" en open de eigenschappen ervan. Er verschijnt een venster met vijf hoofdvelden op het scherm.

Stap 7

Voer in het eerste veld 192.168.0.2 in. Druk op de Tab-toets. Zorg ervoor dat het systeem automatisch het subnetmasker voor dit apparaat heeft gegenereerd. Druk nogmaals op de Tab-toets. Voer in dit veld het IP-adres van de eerste computer in. Herhaal de laatste stap voor het volgende veld. Sla de instellingen op.

Stap 8

Herhaal de vorige stap voor alle andere computers. In dit geval is het noodzakelijk om telkens het laatste cijfer van het IP-adres te wijzigen. Als je alles goed hebt gedaan, hebben alle computers toegang tot internet. Op voorwaarde natuurlijk dat de eerste computer aanstaat.

Populair per onderwerp