Hoe De Netwerkkaart Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Netwerkkaart Uit Te Schakelen?
Hoe De Netwerkkaart Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Netwerkkaart Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Netwerkkaart Uit Te Schakelen?
Video: Netwerkkaart 2024, April
Anonim

Met een netwerkkaart, ook wel netwerkkaart en netwerkadapter genoemd, kan een computer communiceren met andere apparaten in een netwerk. Een netwerkkaart heeft een bekabelde verbinding nodig om te werken - zo niet, dan is de kaart nutteloos. In dit geval kunt u het uitschakelen.

Hoe de netwerkkaart uit te schakelen?
Hoe de netwerkkaart uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

De aanwezigheid van een meegeleverde netwerkkaart is eenvoudig te beoordelen aan het pictogram in het systeemvak in de vorm van twee monitoren. Als er toegang is tot het netwerk, is het pictogram grijs (in geval van inactiviteit) of blauw. Als het netsnoer niet is aangesloten, is het systeemvakpictogram rood.

Stap 2

Veel gebruikers gebruiken USB-modems om toegang te krijgen tot internet. In dit geval blijkt de netwerkkaart overbodig en moet deze worden uitgeschakeld. Om het uit te schakelen, opent u: "Start" - "Configuratiescherm" - "Systeem" of klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad en selecteer "Eigenschappen" in het contextmenu.

Stap 3

Ga naar het tabblad Hardware, klik op de knop Apparaatbeheer. Selecteer in het gedeelte "Netwerkkaarten" het apparaat waarin u geïnteresseerd bent en dubbelklik erop met de muis. In het venster dat wordt geopend, onderaan in de vervolgkeuzelijst voor apparaatgebruik, selecteert u "Dit apparaat is niet in gebruik (uitgeschakeld)". Klik OK. Het netwerkkaartpictogram zal onmiddellijk uit de lade verdwijnen. Als u de netwerkkaart opnieuw moet inschakelen, opent u de eigenschappen ervan en selecteert u "Dit apparaat is in gebruik (ingeschakeld)".

Stap 4

De ingebouwde NIC kan worden uitgeschakeld via BIOS-instellingen. Om dit te doen, drukt u aan het begin van de computer op Del, F2, F10 of Esc, de specifieke optie hangt af van het computermodel. Vind informatie over geïntegreerde apparaten, meestal de regel Integrated Device. Zoek het OnBoard Lan-apparaat en schakel het uit door de optie Uitgeschakeld in de opties te selecteren. Sla uw wijzigingen op door Opslaan te kiezen en setup af te sluiten. Wanneer u om bevestiging wordt gevraagd, drukt u op Y gevolgd door Enter.

Stap 5

Houd er rekening mee dat de netwerkkaart een stuurprogramma nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Als de kaart is gemarkeerd met een geel pictogram in Apparaatbeheer, is de reden voor de onbruikbaarheid hoogstwaarschijnlijk het ontbreken van een stuurprogramma. Het is te vinden op internet, voer hiervoor de exacte naam van uw netwerkkaart in het zoekvak in en voeg "stuurprogramma downloaden" toe. Klik na het downloaden van het stuurprogramma met de rechtermuisknop op de regel met de kaart in Apparaatbeheer en selecteer "Stuurprogramma bijwerken".

Aanbevolen: