Hoe De Netwerkkaart In BIOS Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Netwerkkaart In BIOS Uit Te Schakelen
Hoe De Netwerkkaart In BIOS Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Netwerkkaart In BIOS Uit Te Schakelen

Video: How To Disable LAN Card Using BIOS 2022, November
Anonim

Tot nu toe zijn de ontwikkelaars van computertechnologie er niet achter gekomen hoe ze netwerkkaarten kunnen beschermen tegen spanningspieken die kunnen optreden als gevolg van blikseminslag of een banale ophoping van statische elektriciteit op draden. Als gevolg hiervan "brandt" de netwerkkaart en om problemen met het aansluiten van een nieuwe kaart te voorkomen, is het noodzakelijk om de "doorgebrande" kaart los te koppelen.

Hoe de netwerkkaart in BIOS uit te schakelen
Hoe de netwerkkaart in BIOS uit te schakelen

Het is nodig

Computer, netwerkkaart

instructies:

Stap 1

Voor het in- en uitschakelen van de hardware van verschillende apparaten is op elke computer een speciaal basisinvoer-uitvoersysteem geïnstalleerd, gewoonlijk BIOS genoemd. Verschillende fabrikanten van moederborden bieden gebruikers op verschillende manieren toegang tot het BIOS, maar het principe is voor alle moederborden hetzelfde. Om het BIOS te openen, moet u onmiddellijk na het inschakelen van de computer op een van de toetsen drukken: delete, F10, F2 of Esc. Welke toets je moet indrukken hangt af van de fabrikant van het moederbord. Als u er de eerste keer niet in slaagde om het BIOS te openen, wees dan niet ontmoedigd, start de computer opnieuw op en herhaal de beschreven handeling opnieuw, maar met een andere sleutel enzovoort, totdat u in het BIOS komt.

Stap 2

Bij het betreden van het BIOS ziet u een blauw scherm met instellingen, verdeeld in twee delen. Van al deze punten moet u de pijlen op het toetsenbord gebruiken om de sectie te selecteren in de naam waarvan het woord "Geïntegreerd" staat.

Stap 3

Nadat u deze sectie bent binnengegaan, zoekt u een regel met ongeveer de volgende inhoud - "Onboard LAN-controller". Tegenover deze lijn, als de netwerkkaart nog niet is uitgeschakeld, is de status "Enabled" of "Enhanced". U moet dit wijzigen in "Uitgeschakeld" met behulp van het toetsenbord. Nadat u de status hebt gewijzigd, drukt u op de ESC-toets en keert u terug naar het startmenu.

Stap 4

Vervolgens moet u in de tweede helft van het scherm een ​​item met de naam "Instellingen opslaan" selecteren. Er verschijnt een venster waarin u in het Engels wordt gevraagd of u de wijzigingen wilt opslaan. Ga akkoord door op de "Y"-TOETS te drukken.

Stap 5

Vervolgens moet je opnieuw op ESC drukken, waarna het systeem zal vragen of je het BIOS echt wilt verlaten met de nieuwe instellingen, druk op "Y", en de computer zal automatisch opnieuw opstarten.

Populair per onderwerp