Hoe De Netwerkkaart In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Netwerkkaart In Te Schakelen
Hoe De Netwerkkaart In Te Schakelen

Video: Hoe De Netwerkkaart In Te Schakelen

Video: Schakelen | Zo schakel je een auto zonder te schokken! 2022, November
Anonim

Netwerkkaarten zijn apart en ingebouwd. Een geïntegreerde netwerkkaart bevindt zich direct op het moederbord. Een aparte kaart is geïnstalleerd in een PCI-slot. Voor de gebruiker werken ze op dezelfde manier, dus als we het hebben over het inschakelen van de netwerkkaart, zullen we geen onderscheid maken tussen hen.

Hoe de netwerkkaart in te schakelen
Hoe de netwerkkaart in te schakelen

instructies:

Stap 1

Netwerkkaarten zijn een type apparaat waarvoor vaak geen speciale stuurprogramma's nodig zijn. De standaard Windows-drivers ondersteunen de meeste boards. Als uw netwerkkaart echter problemen ondervindt bij het detecteren door Windows, raadpleegt u de website van de fabrikant. Daar kunt u instructies en programma's downloaden voor het installeren van alle apparaten.

Stap 2

Nadat de kaart in de sleuf is geplaatst en door Windows is gedetecteerd, wordt deze automatisch ingeschakeld. Het belangrijkste criterium voor een correcte aansluiting zijn knipperende oranje en groene diodes. Als het knipperen van de diodes niet zichtbaar is, trekt u het netsnoer eruit en steekt u het in - het contact kan verdwenen zijn. Als dat niet werkt, controleer dan of de kaart goed in de juiste sleuf is geplaatst.

Stap 3

Gewoonlijk moeten de uitgevoerde bewerkingen voldoende zijn om met de kaart te werken. Soms moet u de netwerkkaart echter vanuit Windows zelf inschakelen. Dit kan op 2 manieren.

Open het menu Start - Netwerkverbindingen. In het venster dat verschijnt, zien we een pictogram met het opschrift "Local Area Connection". Klik erop met de rechterknop en selecteer de opdracht "Inschakelen".

Stap 4

Als er geen corresponderend pictogram in de Netwerkverbindingen staat, zullen we anders handelen. Ga via het menu Start naar het Configuratiescherm en selecteer Apparaatbeheer. In het geopende venster, in de lijst met apparatuur, zijn we op zoek naar netwerkkaarten. Klik met de rechtermuisknop op het weergegeven apparaat (netwerkcontroller) en selecteer de opdracht "Inschakelen".

Een paar seconden lang zou er een klein venster op het scherm moeten verschijnen met het opschrift "Power on …". De netwerkkaart wordt meegeleverd. Als daarna geen toegang tot het lokale netwerk mogelijk is, raadpleeg dan de verbindingsinstellingen.

Populair per onderwerp