Hoe De Netwerkkaart In BIOS In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Netwerkkaart In BIOS In Te Schakelen
Hoe De Netwerkkaart In BIOS In Te Schakelen

Video: Hoe De Netwerkkaart In BIOS In Te Schakelen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to enable Virtualization (VT-x) in Bios Windows 10 *** NEW *** 2023, Februari
Anonim

De netwerkkaart die op de computer is geïnstalleerd, is meestal aangesloten en werkt normaal. Maar in sommige gevallen kan het zijn uitgeschakeld in de BIOS-instellingen of in de instellingen van het besturingssysteem. In dit geval moet de netwerkkaart zijn ingeschakeld.

Hoe de netwerkkaart in BIOS in te schakelen
Hoe de netwerkkaart in BIOS in te schakelen

instructies:

Stap 1

Als u zeker weet dat de computer een netwerkkaart heeft, maar het besturingssysteem ziet deze niet, controleer dan de BIOS-instellingen. Start uw computer opnieuw op, druk bij het opstarten van het systeem op Del of F2. Om het BIOS te openen, kunnen ook andere toetsen worden gebruikt - Esc, F1, F11, F12, dit hangt af van het computermodel.

Stap 2

Zoek in het geopende BIOS-venster de sectie waarin het woord Integrated aanwezig is. Zoek daarin naar de Onboard LAN Controller-lijn of iets dergelijks in betekenis - deze lijnen kunnen verschillen op verschillende computers.

Stap 3

Kijk welke waarde voor de gevonden regel staat. Indien Uitgeschakeld, dan is de kaart echt uitgeschakeld. Selecteer de optie Ingeschakeld en sla de wijzigingen op, meestal drukt u op F10 of selecteert u de optie Opslaan en setup afsluiten. Nadat de computer opnieuw is opgestart, zou het besturingssysteem de netwerkkaart moeten zien.

Stap 4

Het is mogelijk dat de netwerkkaart is uitgeschakeld in de instellingen van het besturingssysteem. Open: "Start" - "Configuratiescherm" - "Systeem" - "Hardware" - "Apparaatbeheer". Zoek het item "Netwerkkaarten". Als de kaart is uitgeschakeld, wordt deze gemarkeerd met een rood kruis. Om het in te schakelen, dubbelklikt u erop en selecteert u de optie "Dit apparaat is in gebruik (ingeschakeld)" onderaan het venster. Klik op OK, de netwerkkaart wordt ingeschakeld. Sluit de connector erop aan en probeer online te gaan, alles zou moeten werken.

Stap 5

Het kan voorkomen dat de lijn van de netwerkkaart gemarkeerd wordt met een geel icoon met een uitroepteken. Hoogstwaarschijnlijk zijn er geen stuurprogramma's voor de netwerkkaart geïnstalleerd. Probeer ze te installeren vanaf de installatieschijf, indien beschikbaar, of zoek op internet. Om opnieuw te installeren, dubbelklikt u nogmaals op de lijn van de netwerkkaart en selecteert u het tabblad "Driver" - "Update". Selecteer in het venster dat verschijnt "Installeren vanuit een lijst of specifieke locatie" en open de map met het stuurprogramma. Klik op OK, de stuurprogramma's worden geïnstalleerd.

Populair per onderwerp