Hoe De Ingebouwde Netwerkkaart Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Ingebouwde Netwerkkaart Uit Te Schakelen?
Hoe De Ingebouwde Netwerkkaart Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Ingebouwde Netwerkkaart Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Ingebouwde Netwerkkaart Uit Te Schakelen?
Video: netwerkkaart 2024, Mei
Anonim

Netwerkkaarten worden gebruikt om computers via een netwerk met elkaar te verbinden. Ze zijn van twee soorten - extern en geïntegreerd in het moederbord. Als u de geïntegreerde netwerkadapter moet uitschakelen, kunt u dit doen in het BIOS of met behulp van Windows-hulpprogramma's.

Hoe de ingebouwde netwerkkaart uit te schakelen?
Hoe de ingebouwde netwerkkaart uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

Zet uw computer aan. Na de eerste keer opstarten verschijnt het bericht "Press Delete to Setup" op de onderste regel van het scherm. Verschillende fabrikanten gebruiken verschillende sleutels om het BIOS (Basic In-Out System) in te voeren. Meestal zijn dit Delete, F2, F10, Esc.

Stap 2

Zoek in het BIOS-menu het item dat informatie bevat over de geïntegreerde apparaten. In sommige versies wordt dit Peripheral Setup of Integrated Device genoemd. Zoek met brute kracht - open alle menu-items in volgorde totdat u het OnBoard Lan-apparaat vindt.

Stap 3

Voor geïntegreerde apparatuur zijn twee statussen mogelijk: inschakelen en uitschakelen. De eerste betekent dat het apparaat is ingeschakeld en werkt, de tweede betekent dat het is uitgeschakeld en niet in gebruik is. Stel de ingebouwde netwerkadapter in op Uitschakelen en druk op F10 om het BIOS af te sluiten en de wijzigingen op te slaan. Bevestig uw keuze als het systeem daarom vraagt.

Stap 4

U kunt de netwerkkaart ook uitschakelen met behulp van Windows-hulpprogramma's. Om het contextmenu te openen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer". Selecteer het onderste item "Eigenschappen". Ga in het venster Systeemeigenschappen naar het tabblad Hardware en klik op Apparaatbeheer. Zoek het item "Netwerkkaarten" en dubbelklik erop. Klik in de lijst met netwerkapparaten met de rechtermuisknop op de naam van de ingebouwde netwerkkaart. Selecteer in het contextmenu de optie "Uitschakelen". Bevestig de beslissing door "Ja" te antwoorden op de systeemvraag. Er verschijnt een rood kruis boven het netwerkkaartpictogram.

Stap 5

Als u de ingebouwde netwerkadapter opnieuw wilt aansluiten, selecteert u de opdracht "Activeren" in het contextmenu - het rode kruis verdwijnt, het apparaat is klaar voor gebruik. Er is een item "Verwijderen" in de lijst met opdrachten. Als u het inschakelt, meldt het systeem na het opnieuw opstarten "Nieuw apparaat gevonden" en gaat het op zoek naar een stuurprogramma ervoor.

Aanbevolen: