Hoe Kom Ik Erachter Of Windows Is Geïnstalleerd

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Ik Erachter Of Windows Is Geïnstalleerd
Hoe Kom Ik Erachter Of Windows Is Geïnstalleerd

Video: Hoe Kom Ik Erachter Of Windows Is Geïnstalleerd

Video: Hoe Kom Ik Erachter Of Windows Is Geïnstalleerd
Video: How to Check If You Have an SSD or HDD on Windows 10 2024, April
Anonim

Je hebt bijvoorbeeld een computer. Kennissen gaven een oude systeemeenheid of werden geschonken door familieleden, de achtergrond is in principe niet zo belangrijk. Het eerste dat u in dit geval moet weten, is of het Windows-besturingssysteem is geïnstalleerd. Dit is niet zo'n moeilijke vraag.

Hoe kom ik erachter of Windows is geïnstalleerd
Hoe kom ik erachter of Windows is geïnstalleerd

Noodzakelijk

computer

instructies:

Stap 1

Zet uw computer aan en wacht tot deze is opgestart. Als Windows is opgestart en de Start-knop, het bureaublad en de snelkoppelingen verschijnen op het scherm, dan is het Windows-besturingssysteem duidelijk aanwezig op de computer. U kunt de versie en bitness van het besturingssysteem zien in de computereigenschappen. Klik hiervoor op de snelkoppeling "Deze computer", klik vervolgens met de rechtermuisknop en selecteer "Eigenschappen".

Stap 2

Als, wanneer de computer opstart, het proces stopt bij het Windows-label of een blauw scherm verschijnt met een fout, dan is het besturingssysteem geïnstalleerd, maar kan het niet opstarten vanwege systeemstoringen. Het is aan jou om het oude systeem te herstellen met behulp van de console of de servicehulpprogramma's, of het onmiddellijk opnieuw te installeren.

Stap 3

Als na het inschakelen van de computer een inscriptie op een zwart scherm verschijnt en de download niet verder gaat, moet u dit bericht ontsleutelen. Ntldr ontbreekt geeft aan dat de computer geen opstartpartitie kan vinden. Schakel allereerst de computer uit en controleer of de harde schijf is aangesloten op de voeding en het moederbord en of deze wordt gedetecteerd in de BIOS van het moederbord. Als de harde schijf zonder problemen wordt gedetecteerd, maar het systeem start niet op, ga dan naar het volgende item.

Stap 4

Gebruik servicehulpprogramma's of een alternatieve shell om de inhoud van de harde schijf te inspecteren. Vindt u de map Windows er niet op, dan staat het Windows-besturingssysteem uiteraard niet op de harde schijf. Als alle vereiste mappen aanwezig zijn en alles in orde is met de apparatuur en het systeem nog steeds niet opstart, installeert u het opnieuw.

Stap 5

Het herstellen van een oud besturingssysteem na een grote storing is meer ondankbaar dan lonend. Na herstel, zelfs als het lukt, werkt Windows mogelijk niet lang meer, en gaandeweg zal het je kwellen met constante fouten.

Aanbevolen: