Hoe Kom Je Erachter Of Bluetooth Op De Computer Staat?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Of Bluetooth Op De Computer Staat?
Hoe Kom Je Erachter Of Bluetooth Op De Computer Staat?

Video: Hoe Kom Je Erachter Of Bluetooth Op De Computer Staat?

Video: Hoe Kom Je Erachter Of Bluetooth Op De Computer Staat?
Video: How to Connect/Pair your Bluetooth Speaker/Headphones to your Computer/Laptop on Windows 10 2023, April
Anonim

Bluetooth is een draadloze communicatietechnologie op korte afstand waarmee verschillende apparaten met elkaar kunnen worden verbonden: computers, telefoons, draagbare apparaten. Om deze technologie te gebruiken, moet er een speciale adapter in de laptop of computer worden ingebouwd, die te vinden is in de lijst met computerapparaten.

Hoe kom je erachter of bluetooth op de computer staat?
Hoe kom je erachter of bluetooth op de computer staat?

Het is nodig

  • computer of laptop;
  • gebruikershandleiding;
  • het internet.

instructies:

Stap 1

Bluetooth-technologie op een computer is verbonden met behulp van een speciale adapter, die kan worden ingebouwd of later kan worden geïnstalleerd. In de regel worden ingebouwde Bluetooth-adapters niet op computers, maar op laptops geïnstalleerd. Daarom, als u wilt weten of er Bluetooth op uw computer is, dan zult u het in 90% van de gevallen niet vinden.

Stap 2

Om erachter te komen of er een ingebouwde adapter in uw computer of laptop zit, kijk eerst naar de behuizing of onderkant en zoek de bijbehorende sticker met de afbeelding van draadloze Bluetooth-technologie (de afbeelding toont een geschatte afbeelding van deze markering). Het is de sticker die zorgt voor de aanwezigheid van een adapter in een computer- of laptopmodel, terwijl de Bluetooth-aan / uit-knoppen of -indicatoren de aanwezigheid ervan nog niet aangeven, omdat sommige modellen met dezelfde behuizingen zijn gemaakt, maar met verschillende apparaten.

Stap 3

Zoek de handleiding die bij uw computer of laptop is geleverd en kijk of deze erbij is geleverd. Als je om wat voor reden dan ook geen sticker of handleiding hebt gevonden, controleer dan de specificaties van je laptop of computer op de website van de fabrikant. Om dit te doen, moet u de exacte naam weten die op de zaak wordt vermeld.

Stap 4

Een andere optie is om een Bluetooth-apparaat te vinden in Apparaatbeheer, aangezien de afwezigheid van een sticker nog geen indicatie is dat het apparaat er niet is - het kan later zijn aangesloten. Ga hiervoor naar Deze computer, klik met de rechtermuisknop, selecteer Eigenschappen in de lijst en klik op Apparaatbeheer, waar informatie is over alle apparaten die op de computer zijn aangesloten. Zoek Bluetooth in de map "Netwerkcontrollers. Of klik op het menu Start, selecteer Configuratiescherm - Apparaatbeheer.

Stap 5

Als je geen Bluetooth-adapter in je computer hebt, kun je USB-adapters kopen die je snel en eenvoudig via de USB-poort op je laptop of computer kunt aansluiten.

Populair per onderwerp