Hoe Kom Je Erachter Welke Build Van Windows

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Welke Build Van Windows
Hoe Kom Je Erachter Welke Build Van Windows

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Build Van Windows

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Build Van Windows
Video: Microsoft Build 2017 за 12 минут 2024, Mei
Anonim

De compatibiliteit van veel programma's hangt niet alleen af van de versie van het besturingssysteem, maar ook van de assemblage. Sommige games en programma's vereisen bijvoorbeeld alleen de nieuwste versie van het besturingssysteem om te installeren, anders starten ze niet. Dit geldt met name voor Windows XP.

Hoe kom je erachter welke build van Windows
Hoe kom je erachter welke build van Windows

Noodzakelijk

  • - een computer met Windows-besturingssysteem;
  • - TuneUp Utilities-programma.

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om de bouw van het besturingssysteem te achterhalen. De eerste manier. Klik op de Start-knop. Selecteer vervolgens "Alle programma's" en ga naar "Standaardprogramma's". Klik in standaardprogramma's op "Command Line". Voer bij de opdrachtprompt de opdracht Winver in en druk op Enter. Na een paar seconden verschijnt informatie over uw besturingssysteem, inclusief de montage. Als alternatief kunt u de opdracht Slmgr.vbs –dlv invoeren op de opdrachtregel.

Stap 2

U kunt de assembly ook vinden in de "eigenschappen" van uw systeem. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op "Deze computer" en selecteer "Eigenschappen". Er verschijnt een venster met informatie over uw systeem en de versie ervan. Let op: deze methode is, in tegenstelling tot de eerste, niet universeel. In sommige gevallen wordt de buildversie van Windows niet vermeld in de Windows-informatie.

Stap 3

Als u meer gedetailleerde informatie nodig heeft over het bouwen van het besturingssysteem, gebruikt u het programma TuneUp Utilities. Het hulpprogramma is commercieel. Download het en installeer het op uw computer.

Stap 4

Start het programma TuneUp Utilities. Nadat u het voor de eerste keer hebt gestart, wacht u tot het verzamelen van informatie over uw systeem is voltooid. Dit proces kan enkele minuten duren. Na voltooiing kan er ook een dialoogvenster verschijnen waarin u wordt gevraagd de gedetecteerde problemen op te lossen. Ga hiermee akkoord, in ieder geval zal systeemoptimalisatie je geen pijn doen. Daarna komt u in het hoofdmenu van het programma.

Stap 5

Selecteer in dit menu het tabblad "Problemen oplossen" en klik vervolgens met de linkermuisknop op het gedeelte "Systeeminformatie weergeven". Ga vervolgens naar het tabblad Windows. Er verschijnt een venster met zeer gedetailleerde informatie over uw computer. Deze informatie omvat de buildversie van uw besturingssysteem.

Aanbevolen: