Hoe De Register-editor Aan Te Roepen

Inhoudsopgave:

Hoe De Register-editor Aan Te Roepen
Hoe De Register-editor Aan Te Roepen

Video: Hoe De Register-editor Aan Te Roepen

Video: Hoe De Register-editor Aan Te Roepen
Video: How to Disable the Registry Editor (Regedit) in Windows 10/8/7 [Tutorial] 2024, Mei
Anonim

De standaard register-editor is door Microsoft opgenomen in de basissoftware voor alle versies van Windows. Dit programma wordt echter niet vaak gebruikt, dus de fabrikant heeft geen link naar de lancering op een prominente plaats in de grafische interface geplaatst. En vanwege het feit dat het bewerken van het register een potentieel gevaarlijke operatie is voor de werking van het besturingssysteem, is er geen link naar, zelfs niet in het hulpprogramma-gedeelte van het hoofdmenu van Windows.

Hoe de register-editor aan te roepen
Hoe de register-editor aan te roepen

instructies:

Stap 1

Open het contextmenu door met de rechtermuisknop op de snelkoppeling Deze computer op het bureaublad te klikken. Om de register-editor te starten, moet u het item selecteren dat daarin "Register-editor" wordt genoemd.

Stap 2

Druk op de WIN-toets of klik op de Start-knop op de taakbalk als de snelkoppeling Deze computer niet op het bureaublad staat. Als de weergave van dit onderdeel is uitgeschakeld in de systeeminstellingen, kunt u het vinden in het hoofdmenu - door met de rechtermuisknop op het item "Computer" te klikken, opent u hetzelfde menu met het gewenste item "Register-editor".

Stap 3

Gebruik het standaarddialoogvenster voor het starten van programma's als om de een of andere reden het contextmenu van het onderdeel "Deze computer" niet beschikbaar is. Om het te openen, drukt u op de sneltoetscombinatie WIN + R of selecteert u Uitvoeren in het hoofdmenu op de Start-knop. Typ regedit in het invoerveld en druk op Enter of klik op de knop OK. Als u deze opdracht door het systeem uitvoert, wordt het venster Register-editor geopend.

Stap 4

Voer het programma uit door te dubbelklikken met de muis als er geen andere methoden beschikbaar zijn. U kunt het op uw computer vinden via de ingebouwde Windows-zoekmachine. Open hiervoor het hoofdmenu op de knop "Start". Ga in Windows XP naar het gedeelte "Zoeken", selecteer het item "Bestanden en mappen" en typ in het invoerveld voor de bestandsnaam regedit.exe en klik op de knop "Zoeken". Typ in Windows 7 gewoon regedit.exe in het zoekvak. Na het einde van de zoekprocedure zullen er een of meer links in de lijst met resultaten verschijnen. U moet degene selecteren waarin de bestandsnaam exact overeenkomt met regedit.exe zonder toevoegingen, en het locatieadres geeft de map aan waar het huidige actieve besturingssysteem zich bevindt.

Stap 5

Gebruik Windows Verkenner om zelfstandig naar het uitvoerbare bestand van de register-editor te zoeken, als u niet wilt wachten tot de zoekmachine de gewenste map heeft bereikt. U kunt Explorer starten door te dubbelklikken op de sneltoets "Deze computer" of door op de sneltoets WIN + E (Russische Y) te drukken. In Verkenner moet u naar het systeemstation gaan en vervolgens naar de map waar het huidige besturingssysteem is geïnstalleerd - meestal is dit de C-schijf en de Windows-map. Zoek in deze map het uitvoerbare bestand van de register-editor (regedit.exe) en voer het uit.

Aanbevolen: