Hoe Php-functie Aan Te Roepen In Html

Inhoudsopgave:

Hoe Php-functie Aan Te Roepen In Html
Hoe Php-functie Aan Te Roepen In Html

Video: Hoe Php-functie Aan Te Roepen In Html

Video: Hoe Php-functie Aan Te Roepen In Html
Video: #1.6 PHP теги или вставка PHP кода в HTML документ 2024, Mei
Anonim

HTML is een opmaaktaal waarmee u bepaalde parameters kunt doorgeven aan een script dat in PHP is geschreven voor verdere verwerking. Om een PHP-functie in HTML aan te roepen, kunt u de POST- en GET-transmissiemethoden gebruiken die gewoonlijk worden gebruikt bij webprogrammering.

Hoe php-functie aan te roepen in html
Hoe php-functie aan te roepen in html

POST

Met de POST-methode kunt u informatie die door de gebruiker is ingevoerd, doorgeven aan een webformulier, ingesloten in tags. Alle geregistreerde informatie wordt opgeslagen in de formuliervelden en nadat u op de knop hebt geklikt, worden de gegevens gekopieerd naar de globale $ _POST-array, waarmee u de formulierhandlerfunctie kunt aanroepen.

Dit mechanisme kan worden gebruikt om een registratieformulier of feedback van bezoekers te maken. De systemen voor het becommentariëren van records werken volgens dit principe, bijvoorbeeld in de nieuwsfeed, gastenboeken, forums, chats, etc.

Om de methode toe te passen, moet u eerst de gewenste functie in het bestand declareren:

<? php

functie voorbeeld () {

// lijst met bewerkingen in de functie

}

?>

In dit voorbeeld wordt met behulp van het functiecommando de creatie van een functie met de naam voorbeeld gedeclareerd, die later zal worden gebruikt om de ingevoerde formuliergegevens te verwerken. Daarna moet u het HTML-formulier weergeven, waarmee de PHP-functies worden aangeroepen:

In dit geval wordt een formulier gemaakt dat de code naar de formulierhandler stuurt met behulp van de POST-methode. Om de functie in dit voorbeeld te initialiseren, wordt een verborgen tekstveld gebruikt, dat informatie overbrengt voor verdere verwerking. Om de gewenste functie uit te voeren, moet worden vastgesteld of de gebruiker op een knop heeft gedrukt. Als de knop werd ingedrukt, wordt de eerder beschreven functie geactiveerd:

<?

if (isset ($ _ POST [‘function_start’]) == ‘go’) {

voorbeeld (); }

?>

Deze code controleert de aanwezigheid van de gegevens die vanuit het formulier in het script zijn overgedragen met behulp van de isset () -functie. Als er gegevens zijn ingevoerd in het verborgen formulier, begint de uitvoering van de eerder gedeclareerde functie.

KRIJGEN

De overdracht van informatie via de GET-methode kan plaatsvinden zonder gebruik te maken van de formuliergegevens via het ingevoerde adres. Evenzo wordt aan het begin van het script de vereiste functie gedeclareerd met behulp van de functie-instructie. Daarna, om bijvoorbeeld informatie over te dragen, kunt u een HTML-link van het formulier maken in plaats van:

GET halen

In dit geval wordt het testelement toegevoegd aan het adres met een vaste waarde van 1, die nodig is om de functie te initialiseren. De teststatistiek wordt opgeslagen in de globale $ _GET-array.

Nadat de gebruiker op de link heeft geklikt, moet het script de beschikbare gegevens analyseren. Als er een testelement in de $ _GET-array is, wordt de functie aangeroepen. De verwerking kan als volgt gebeuren:

if (isset ($ _ GET ['test'])) {

voorbeeld ($ _ GET [‘voorbeeld’]); }

Deze code controleert op de aanwezigheid van een array-element in de adresbalk. Daarna initialiseert het script de eerder gedeclareerde voorbeeldfunctie om de gegevens te verwerken en vervolgens het programma uit te voeren.

Aanbevolen: