Hoe Een Afhankelijkheid In Excel Te Bouwen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Afhankelijkheid In Excel Te Bouwen
Hoe Een Afhankelijkheid In Excel Te Bouwen

Video: Hoe Een Afhankelijkheid In Excel Te Bouwen

Video: Hoe Een Afhankelijkheid In Excel Te Bouwen
Video: Cursus Excel Les 8: Keuzelijst maken (dropdown menu) 2024, Mei
Anonim

Meestal worden gegevensarrays met onderling afhankelijke groepen waarden in spreadsheets geplaatst. De eenvoudigste manier om de bestaande afhankelijkheid te beoordelen, is visueel, en hiervoor moet u een geschikte grafiek maken. De spreadsheet-editor Microsoft Office Excel heeft zeer geavanceerde tools voor deze taak, maar ze zijn helemaal niet moeilijk te gebruiken.

Hoe een afhankelijkheid in Excel te bouwen
Hoe een afhankelijkheid in Excel te bouwen

Noodzakelijk

Tabel-editor Microsoft Office Excel 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Start Excel en laad het document met de gewenste tabel erin. Als de gegevens waarvan u de afhankelijkheid wilt weergeven zich in aangrenzende rijen of kolommen van hetzelfde blad bevinden, selecteert u deze.

Stap 2

Open op het tabblad "Invoegen" in het Excel-menu de vervolgkeuzelijst "Verspreiding" - deze wordt in het midden van de rechterkolom van de pictogrammen van de opdrachtgroep "Grafieken" geplaatst. Deze lijst bevat schematische afbeeldingen van verschillende soorten grafieken, waaruit u de meest geschikte moet kiezen om de onderlinge afhankelijkheid van gegevens uit uw tabel weer te geven. Daarna voegt Excel drie tabbladen toe aan het editormenu om met de grafiek te werken, verenigd door de kop "Werken met grafieken".

Stap 3

Als u bij de eerste stap de gewenste kolommen heeft geselecteerd, wordt de grafiek automatisch opgebouwd en kunt u deze stap overslaan. Anders wordt er alleen een leeg gebied gemaakt. Klik op de knop "Gegevens selecteren" in de opdrachtgroep "Gegevens" op een van de toegevoegde tabbladen - "Constructor". Klik in het geopende venster op de knop "Toevoegen" onder het opschrift "Legenda-items (rijen)" en Excel toont een ander venster met drie velden.

Stap 4

Geef in het veld "Serienaam" de titel van de grafiek op - klik bijvoorbeeld op de cel met de naam van de gegevenskolom. Plaats in het volgende veld - "X-waarden" - het adres van het tabelbereik dat getallen bevat die de verdeling van punten langs de abscis bepalen. Dit kan zowel vanaf het toetsenbord als door met de muis het gewenste celbereik te selecteren. Hetzelfde, maar voor de gegevens op de ordinaat, doe dit in het veld "Y-waarden".

Stap 5

Klik op de OK-knoppen in de twee geopende dialoogvensters en de afhankelijkheidsgrafiek wordt gebouwd.

Stap 6

Gebruik de bedieningselementen op de tabbladen "Indeling" en "Opmaak" van het menu van de spreadsheeteditor om het uiterlijk van de gemaakte grafiek aan te passen. U kunt zowel de kleuren en lettertypen van de labels van het diagram zelf als het uiterlijk van de achtergrond wijzigen. Je kunt het volume geven, de vorm veranderen, de kleur en vulmethoden instellen, de textuur selecteren, enz.

Aanbevolen: