Hoe Een Regressie In Excel Te Bouwen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Regressie In Excel Te Bouwen
Hoe Een Regressie In Excel Te Bouwen

Video: Hoe Een Regressie In Excel Te Bouwen

Video: Hoe Een Regressie In Excel Te Bouwen
Video: regressie 2024, Mei
Anonim

Het Microsoft Office Excel-programma heeft veel toepassingen op verschillende werkterreinen, waaronder een discipline als econometrie, die dit softwarehulpprogramma ook gebruikt in zijn werk. Vrijwel alle handelingen van laboratorium- en praktijkwerk worden in Excel uitgevoerd.

Hoe een regressie in Excel te bouwen
Hoe een regressie in Excel te bouwen

instructies:

Stap 1

Om een regressie op te bouwen, gebruikt u de Microsoft Office Excel-software of zijn analogen, bijvoorbeeld een soortgelijk hulpprogramma in Open Office. Om de indicator te berekenen, gebruikt u in dit geval de functie LIJNSCH ():(Values_y; Values_x; Const; statistics).

Stap 2

Bereken de verzameling punten op de regressielijn met behulp van de functie TREND (y-waarden; x-waarden; nieuwe_x-waarden; const). Bereken de onbekende waarde van de coëfficiënten m en b met behulp van de gegeven getallen. De stappen hier kunnen variëren, afhankelijk van de gegeven probleemsituatie, dus controleer de berekeningsvolgorde door naar het aanvullende materiaal over dit onderwerp te kijken.

Stap 3

Als je problemen hebt met de constructie van de regressievergelijking, gebruik dan speciale literatuur over econometrie en gebruik ook aanvullend materiaal van thematische sites, bijvoorbeeld https://office.microsoft.com/en-ru/excel-help/CH006252831.aspx?CTT = 97, https://www.cyberforum.ru/ms-excel/, https://emm.ostu.ru/lect/lect6.html, laboratoriumwerk over deze discipline - https://teacher. dn-ua.com / oude_versie / excel /. Houd er rekening mee dat ook de regressievergelijkingen anders kunnen zijn, dus let op de aanvullende informatie in het onderwerp.

Stap 4

Als je problemen hebt met Microsoft Office Excel, download dan speciale video-tutorials over een onderwerp dat je problemen bezorgt, of meld je aan voor speciale trainingen die in bijna alle steden beschikbaar zijn.

Stap 5

Zorg er tegelijkertijd voor dat deze vaardigheden in de toekomst nuttig voor u zijn, aangezien econometrie vaak wordt opgenomen in de programma's van humanitaire faculteiten om algemene kennis uit te breiden en in de toekomst waarschijnlijk niet nuttig zal zijn voor bijvoorbeeld advocaten.

Aanbevolen: